BARON TORTU SU OBOŽAVALE I ARISTOKRATE 4 kore, maline i kvalitetna čokolada
Raskošna poslastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je:
Za 4 kore
- 80 g rendane čokolade
- 3 čaše kisele vode
- 2 kašike mlevenog keksa
- 2 čaše šećera
- 4 kašike kakaoa
- 1 kesica sode bikarbone
- 20 kašika brašna
- 8 kašika ulja
- 6 kašika džema
Za prvi fil:
- 400 g šećera
- 500 ml vode
- 4 pudinga od čokolade
- 200 g mleka u prahu
- 100 g čokolade
- 400 g šećera
- 100 g šećera u prahu
Za drugi fil:
- 300 ml vode
- 500 g malina
- 200 g šećera
- 3 pudinga od maline
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite čokoladu, kiselu vodu, mleveni keks, kakao, džem, sodu bikarbonu, brašno, ulje i šećer. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte smesu. Pecite koru oko 10 minuta na 180 stepeni. Ponovite postupak za 3 preostale kore. U pleh u kojem ste pekli kore stavite prvu koru s papirom nagore, pa ga skinite. Onda pravite prvi fil. Stavite u šerpu šećer da prokuva sa vodom a u ostatku vode razmutite puding i posno mleko. Zakuvajte sve, a kada se zgusne, dodajte čokoladu. Sve mešajte dok se ne otopi, a zatim pustite da se prohladi. Zasebno umutite šećer sa šećerom u prahu, pa sve sjedinite. Ostavite sa strane i pravite drugi fil. U šerpu stavite vodu, maline i šećer da prokuva, a u preostalih razmutite pudinge od maline, pa zakuvajte. Ostavite da se malo prohlade. Preko kore filujte filom od malina, pa filom od čokolade, pa korica sa papirom, pa filovi. U jednoj šerpici otopite slatku pavlaku sa čokoladom. Čim se torta stegne, okrenite tacnu i prelijte je glazurom. Prelijte glazuru preko torte. Umutite šlag. Dekorišite tortu.
Možda vas zanima:
BARON TORTA Čokoladna poslastica prepuna filova koja razvaljuje ukusom
Savršena za svaku svečanu trpezu.
BARON TORTA Kremasta poslastica sa četiri kore i dva fila, po ukusu joj nema ravne
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POPULARNA I RASKOŠNA BARON TORTA Kombinacija čokolade i osvežavajućih malina nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Recept nam je detaljno objasnila Tanja Vujičić iz Beograda, kulinarska blogerka.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)