POSNE TOBLERONE ZA ARANĐELOVDAN Još bolje od originala, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, a gotovi očas posla.

toblerone
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g posnog keksa
  • 200 g pečenih lešnika
  • 2 kašike meda
  • 100 ml gaziranog crnog soka
  • 200 g šećera
  • 150 g margarina

Priprema:
Kalup za toblerone obložite aluminijumskom folijom. U jednoj šerpi otopite margarin, med, čokoladu, šećer i gazirani sok. Sve dobro mešajte dok se sastojci ne otope. Zatim skinite sa vatre. Iseckajte krupno keks i lešnike pa ih dodajte u toplu smesu. Sjedinite dobro pa pustite da se fil malo prohladi. Smesu izlijte u kalup i poravnajte pa ostavite bar 2 sata u frižideru, da se dobro stegne. Na kraju kolač pažljivo prevrnite na dasku i polako sklonite foliju. Isecite kolač na trougliće.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading