POSNE TOBLERONE ZA ARANĐELOVDAN Još bolje od originala, a tope se u ustima
Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, a gotovi očas posla.
Potrebno je:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g posnog keksa
- 200 g pečenih lešnika
- 2 kašike meda
- 100 ml gaziranog crnog soka
- 200 g šećera
- 150 g margarina
Priprema:
Kalup za toblerone obložite aluminijumskom folijom. U jednoj šerpi otopite margarin, med, čokoladu, šećer i gazirani sok. Sve dobro mešajte dok se sastojci ne otope. Zatim skinite sa vatre. Iseckajte krupno keks i lešnike pa ih dodajte u toplu smesu. Sjedinite dobro pa pustite da se fil malo prohladi. Smesu izlijte u kalup i poravnajte pa ostavite bar 2 sata u frižideru, da se dobro stegne. Na kraju kolač pažljivo prevrnite na dasku i polako sklonite foliju. Isecite kolač na trougliće.
Možda vas zanima:
POSNE RAFAELO KUGLICE SE TOPE U USTIMA A može i dete da ih napravi
Savršene za praznike u vreme posta.
KIKIRIKI ŠTANGLICE PRVE NESTAJU SA STOLA Posne, a nema ko ih ne voli
Savršene za dane posta, nema ko će im odoleti.
KUGLICE OD KIKIRIKI PUTERA ZA IZNENADNE GOSTE Prave se maltene same, a razvaljuju ukusom
Gotove za tren oka, a super idu uz čaj ili kafu.
POSNE KOKOS KUGLICE ZA ARANĐELOVDAN Kažu da su bolje od originala
Mekane i slatke, tope se u ustima.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)