DOMAĆE ŽU ŽU POGAČICE RAJ ZA NEPCA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 3 šoljice hladne vode
- 2 šoljice ulja
- 1 kašika soli
- po potrebi brašna
- 250 g margarina ili putera
- jaja
- susam
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi sjedinite vodu, ulje, brašno i so da dobijete testo koje se ne će lepiti za ruke. Podelite smrznuti margarin na 3 dela. Onda rastanjite testo pa preko njega narendajte 1/3 margarina. Zatim preklopite testo sa sve četiri strane ka unutra pa sačekajte pola sata. Testo rastanjite pa ponovite postupak još 2 puta. Nakon toga rasklagijajte testo. Premažite ga umućenim jajetom i pospite susamom pa secite žu žu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Tradicionalni ukus u modernom ruhu
Mirisne i mekane, za doručak koji se pamti.
BRZE POGAČICE SA SIROM Jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru, po ukusu nema slasnijih
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)