BAKINA KARAMEL TORTA SA KIVIJEM Osvežava i sladi u isto vreme, a posna

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

posna karamel torta
privatna arhiva/bakina kuhinja
posna karamel torta privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • 600 g mlevenog posnog keksa
  • 100 g celog keksa
  • 5 kašike šećera za puding
  • 100 g šećera za čaj
  • 200 g prah šećera 
  • 400 g mlevenih oraha
  • puding od  karamele
  • 100 g otopljene čokolade
  • 300-400 g šlaga
  • 600 - 700 g kivija
  • 4 pomorandže ( sok)
  • 500 g posnog margarina
  • 1l 0 ml vode
  • 2 vanilin šećera

Priprema:
Zakuvajte puding od 5 kašika šećera, vanilinog šećera i praška za puding. Zasebno umutite margarin sa 4 kašike prah šećera. Sjedinite sa prohlađenim pudingom. Pomešajte mleveni keks i mlevene orahe pa dodajte prah šećer i sok od pomorandže, kao i otopljenu čokoladu i pola umućenog margarina. Sve dobro sjedinite pa dodajte par kapi ruma. Otopite 100 g šećera pa sipajte 300 ml vode i pustite da provri. Ređajte keks umočen u vruć čaj na poslužavnik. Preko nanesite tamni fil pa polovinu svetlog. Dodajte kivi sečen na tanke listiće pa drugu polovinu svetlog krema. Dekorišite tortu šlagom.

posna karamel torta privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading