BAKINA KARAMEL TORTA SA KIVIJEM Osvežava i sladi u isto vreme, a posna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 600 g mlevenog posnog keksa
- 100 g celog keksa
- 5 kašike šećera za puding
- 100 g šećera za čaj
- 200 g prah šećera
- 400 g mlevenih oraha
- puding od karamele
- 100 g otopljene čokolade
- 300-400 g šlaga
- 600 - 700 g kivija
- 4 pomorandže ( sok)
- 500 g posnog margarina
- 1l 0 ml vode
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Zakuvajte puding od 5 kašika šećera, vanilinog šećera i praška za puding. Zasebno umutite margarin sa 4 kašike prah šećera. Sjedinite sa prohlađenim pudingom. Pomešajte mleveni keks i mlevene orahe pa dodajte prah šećer i sok od pomorandže, kao i otopljenu čokoladu i pola umućenog margarina. Sve dobro sjedinite pa dodajte par kapi ruma. Otopite 100 g šećera pa sipajte 300 ml vode i pustite da provri. Ređajte keks umočen u vruć čaj na poslužavnik. Preko nanesite tamni fil pa polovinu svetlog. Dodajte kivi sečen na tanke listiće pa drugu polovinu svetlog krema. Dekorišite tortu šlagom.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT SIMBOL BEOGRADA Voćna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TORTA SA GROŽĐEM ZA PRAVE SLADOKUSCE Poslastica jednostavne pripreme i rajskog ukusa
Kremasta i lagana, bićete oduševljeni.
PAVLOVA SA SMOKVAMA ZA SVAKU SVEČANU PRILIKU Recept koji uspeva iz prve
Nema ko vam neće tražiti recept.
VOĆNA BADEM TORTA MILUJE NEPCA Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a rastura ukusom
Poslastica koja mami na zalogaj više.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)