KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 100 g otopljenog maslaca
- 150 ml jogurta
- 1 žumance za premazivanje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Onda dodajte otopljeni maslac i jogurt i zamesite testo. Potom testo razvucite u krug debljine 4-5 mm, izrežite oblike kiflica, pa ih napunite nadevom po želji. Zatim ih premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite kiflice 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE KIFLICE BEZ KVASCA Gotove za 20 minuta, a vazdušaste i mekane kao pamuk
Služite tople uz prilog po želji.
BRZE KIFLICE SA ŠUNKOM I SIROM Nema kvasca ni čekanja, a ispadnu mekane kao duša
Sočne i slasne, a gotove očas posla.
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)