POSNI UŠTIPCI SE SMAŽU U TRENU Isti kao oni bakini, brzi i vazdušasti
Najbolje služite uz ajvar.
Potrebno je:
- 20 g svežeg kvasca
- 300 ml mlake vode
- 400 g brašna
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 1 čašica rakije
- ulje
Priprema:
Razmutite kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i 2 kašike brašna. Onda ostavite 5 do 10 minuta da se aktivira. Dodajte so i ostatak brašna, kao i rakiju. Umesite varjačom glatko testo pa ga ostavite 10 ak minuta da naraste. Spustite uštipke u zagrejano ulje u tiganju pa ih pržite na umerenoj temperaturi. Na kraju ih vadite na papirni ubrus.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
BRZI UŠTIPCI SA MAKOM ZA IZNENADNE GOSTE Nema kvasca, a odlični su i kada se ohlade
Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM RAJ ZA NEPCA A nema čekanja da testo naraste
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆI UŠTIPCI SA MESOM BUDE SVA ČULA Mekani i sočni, polizaćete i prste
Bićete siti satima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)