POSNI UŠTIPCI SE SMAŽU U TRENU Isti kao oni bakini, brzi i vazdušasti

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz ajvar.

uštipci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 20 g svežeg kvasca
  • 300 ml mlake vode
  • 400 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • pola kašičice soli
  • 1 čašica rakije
  • ulje

Priprema:

Razmutite kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i 2 kašike brašna. Onda ostavite 5 do 10 minuta da se aktivira. Dodajte so i ostatak brašna, kao i rakiju. Umesite varjačom glatko testo pa ga ostavite 10 ak minuta da naraste. Spustite uštipke u zagrejano ulje u tiganju pa ih pržite na umerenoj temperaturi. Na kraju ih vadite na papirni ubrus.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading