MIRISNE NJOKE U PARADAJZ SOSU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 crvena paprika
- 2 paradajza
- 400 g pelata
- 500 g njoka
- 1 šaka svežeg bosiljka
- 125 g mocarele
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte ulje u velikom tiganju, pa pržite oko 5 minuta sitno seckan crni luk i papriku. Beli luk izgnječite pa ubacite i njega, pržite sve zajedno oko minut i dodajte sitnije seckani paradajz. Kuvajte sve oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Skuvajte njoke prema uputstvu i ubacite u tiganj. Začinite, dodajte usitnjeni bosiljak i prebacite smesu u vatrostalnu činiju. Pospite po njokama rendanu mocarelu i pecite oko 10 minuta na 200 stepeni dok sir ne dobije mehuriće i zlatnu boju.
Možda vas zanima:
PASTA SA PATLIDŽANOM PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ SRUŠILA MREŽE Bolju sigurno niste jeli
Poznata pevačica, autorka brojnih tekstova, dizajnerka parfema i šminke, Emina Jahović već decenijama utabanim stazama korača muzičkom scenom. Majka dva dečaka, Jamana i Javuza, i bivša supruga turskog pevača Mustafe Sandala smatra kuvanje velikom strašću i rado je u više navrata svoje recepte delila sa pratiocima na mrežama. Odlično se snalazi u kuhinji, a jedan od njenih omiljenih recepata je pasta sa crvenim sosom, sočno jelo koje će vam zagrejati dušu i telo.
NEMAČKE ŠPECLE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Često ih prave i u Vojvodini, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE U PARADAJZ SOSU Jednostavan vikend ručak u kome će porodica uživati
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)