MIRISNE NJOKE U PARADAJZ SOSU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će uživati cela porodica.

njoke u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 2 paradajza
  • 400 g pelata
  • 500 g njoka
  • 1 šaka svežeg bosiljka
  • 125 g mocarele

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte ulje u velikom tiganju, pa pržite oko 5 minuta sitno seckan crni luk i papriku. Beli luk izgnječite pa ubacite i njega, pržite sve zajedno oko minut i dodajte sitnije seckani paradajz. Kuvajte sve oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Skuvajte njoke prema uputstvu i ubacite u tiganj. Začinite, dodajte usitnjeni bosiljak i prebacite smesu u vatrostalnu činiju. Pospite po njokama rendanu mocarelu i pecite oko 10 minuta na 200 stepeni dok sir ne dobije mehuriće i zlatnu boju.

Možda vas zanima:

pasta sa patlidžanom

PASTA SA PATLIDŽANOM PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ SRUŠILA MREŽE Bolju sigurno niste jeli

14:00

20 oktobar, 2025

Sezonski recepti

Poznata pevačica, autorka brojnih tekstova, dizajnerka parfema i šminke, Emina Jahović već decenijama utabanim stazama korača muzičkom scenom. Majka dva dečaka, Jamana i Javuza, i bivša supruga turskog pevača Mustafe Sandala smatra kuvanje velikom strašću i rado je u više navrata svoje recepte delila sa pratiocima na mrežama. Odlično se snalazi u kuhinji, a jedan od njenih omiljenih recepata je pasta sa crvenim sosom, sočno jelo koje će vam zagrejati dušu i telo.

Komentari (0)

Loading