NJOKE IZ TIGANJA GOTOVE ZA 15 MINUTA Hrskavo jelo za prave gurmane
Zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
- 400 g svežih njoka
- 150 g dimljene slanine
- 1 veći crveni luk
- 2 jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- parmezan i peršun
Priprema:
Na zagrejanom ulju na tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava. Onda dodajte sitno seckan crveni luk i dinstajte 3-4 minuta dok ne omekša. Zatim umešajte njoke i pržite 6-8 minuta na srednje jakoj vatri, uz povremeno mešanje. Zasebno umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera. Potom sklonite tiganj s vatre na trenutak, dodajte jaja i brzo promešajte da se ravnomerno rasporede. Na kraju pospite rendanim parmezanom ili peršunom.
Možda vas zanima:
BRZI RUČAK IZ RERNE Testenina sa sirom i čeri paradajzom je spremna za 20 minuta
Sos za ovu testeninu se ne kuva nego se peče u rerni, što će vam olakšati posao.
UKUSNA TESTENINA SA BLITVOM Ručak za 20 minuta koji ćete obožavati
Umesto blitve možete staviti spanać.
BRZI ŠPAGETI SA TUNJEVINOM Dok se skuva testenina vi napravite preliv!
Ukusno jelo za radne dane, kada ste u žurbi.
ČUDO OD JELA! Krompir iz rerne posut susamom, ništa vam više ne treba!
Ovako pripremljen krompir možete da jedete kao prilog uz meso ili povrće.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)