MEKSIČKI BURITO NA DOMAĆI NAČIN Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a uspeva svima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog mesa
- 1/2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 supena kašika ulja
- 1 veliki paradajz, oljušten i sečen na kockice
- 3 tortilje
- 1/2 šolje skuvanog pirinča
- 4 supene kašike kukuruza šećerca, iz konzerve
- 4 supene kašike crvenog pasulja, iz konzerve
- 5 supenih kašika rendanog kačkavalja
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju. Luk iseckajte sitno i propržite oko pet minuta. Zatim dodajte mleveno meso. Mešajte, ubacite origano, mlevenu začinsku papriku, biber i so. Sve dobro promešajte, onda dodajte paradajz iseckan na kockice, kukuruz i pasulj pa zajedno kuvajte 15 do 20 minuta, dok meso ne bude gotovo. Nekoliko kašika fila stavite na tortilju i uvijte je, odozgo možete dodati namaz po želji.
Možda vas zanima:
KAJGANA TORTILJA Savršena za doručak ili večeru, a rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
TORTILJE SA GRAŠKOM I POVRĆEM Sočne, posne i slasne, kao osmišljene za večeru koja se pamti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
TORTILJA SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM Specijalitet kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje
Dodajte jogurt ili prilog po želji.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
MUSAKA SA KAČKAVALJEM BUDI SVA ČULA Ni najveći gurmani joj neće odoleti
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
MEKSIČKI BURITO NA DOMAĆI NAČIN Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a uspeva svima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
POSNE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Biće sveže i prekosutra, a tope se u ustima
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)