RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
ATA Images
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 8-10 kašika prezli
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- šaka peršuna
- 1/2 crvene paprike
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice karija
- 1 kašičica mlevene paprike
Za sos:
- kocka putera
- 1 luk
- oko 300 g pečuraka
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 ml mleka
- 1 kašika senfa
- 1 kašika gustina/brašna
- 1 kašičica soli, bibera i peršuna
Za preliv:
- 200-300 g rendane gaude
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Od mesa, prezli, lukova, peršuna, jaja, soli, bibera, karija i mlevene paprike zamesite smesu kao za ćufte. Zatim je utapkajte u dno pleha. Maslac zagrejte u dubljem tiganju pa u njemu propržite luk i pečurke 10 do 15 minuta.
U jednoj posudi pomešajte pavlaku, mleko, senf i gustin i dodajte u tiganj sa pečurkama. Zatim začinite i skinite sa vatre. Preko mesa prelijte pripremljen sos, a odozgo pospite rendanom gaudom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
RIBLJI PAPRIKAŠ GREJE DUŠU I TELO Posni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Samo dodajte salatu po želji.
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Komentari (0)