RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.

piletina sa pečurkama
Shutterstock

 

piletina sa pečurkama ATA Images
 

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 8-10 kašika prezli
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • šaka peršuna
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice karija
  • 1 kašičica mlevene paprike

Za sos:

  • kocka putera
  • 1 luk
  • oko 300 g pečuraka
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika gustina/brašna
  • 1 kašičica soli, bibera i peršuna

Za preliv:

  • 200-300 g rendane gaude

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Od mesa, prezli, lukova, peršuna, jaja, soli, bibera, karija i mlevene paprike zamesite smesu kao za ćufte. Zatim je utapkajte u dno pleha. Maslac zagrejte u dubljem tiganju pa u njemu propržite luk i pečurke 10 do 15 minuta.

U jednoj posudi pomešajte pavlaku, mleko, senf i gustin i dodajte u tiganj sa pečurkama. Zatim začinite i skinite sa vatre. Preko mesa prelijte pripremljen sos, a odozgo pospite rendanom gaudom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading