POSNI RIŽOTO ČUVAR VITKE LINIJE A toliko je slasan da zaboravite da nema meso

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Kremast i zasitan, bićete oduševljeni.

posni rižoto
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g šampinjona
  • 150 g crvenog luka
  • 1 dl ulja
  • 1 dl belog vina
  • malo soli
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • 1 kašičica belog mlevenog bibera
  • 300 g pirinča
  • 200 g biljnog kačkavalja
  • peršunov list po ukusu

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk pa ga propržite na ulju. Onda sipajte vino i dinstajte sve dok ne provri. Umešajte pečurke sečene na listove pa dinstajte dok ne omekšaju. Zatim posolite, pobiberite i začinite. Zasebno skuvajte kocku za supu u 2 litra vode. Nakon što proključa, dodajte pirinač. Kuvajte još 15 minuta na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje. Zatim skinite s vatre pa poklopite i ostavite tri minuta. Potom ga preručite na cediljku i ostavite tri minuta da se cedi. Polovinu pirinča pomešajte s pečurkama pa preko dodajte pola rendanog biljnog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Polako promešajte, pa pospite rižoto rendanim kačkavaljem i usitnjenim peršunom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading