POSNI RIŽOTO ČUVAR VITKE LINIJE A toliko je slasan da zaboravite da nema meso
Kremast i zasitan, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 500 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- malo soli
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 1 kašičica belog mlevenog bibera
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- peršunov list po ukusu
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk pa ga propržite na ulju. Onda sipajte vino i dinstajte sve dok ne provri. Umešajte pečurke sečene na listove pa dinstajte dok ne omekšaju. Zatim posolite, pobiberite i začinite. Zasebno skuvajte kocku za supu u 2 litra vode. Nakon što proključa, dodajte pirinač. Kuvajte još 15 minuta na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje. Zatim skinite s vatre pa poklopite i ostavite tri minuta. Potom ga preručite na cediljku i ostavite tri minuta da se cedi. Polovinu pirinča pomešajte s pečurkama pa preko dodajte pola rendanog biljnog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Polako promešajte, pa pospite rižoto rendanim kačkavaljem i usitnjenim peršunom.
Možda vas zanima:
KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
SVETOGORSKI RIŽOTO Ovako ga vekovima prave monasi na Hilandaru, jedan sastojak mu daje poseban šmek
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI RIŽOTO Recept modne kreatorke Verice Rakočević za najbolji ručak, prste da poližete
Modna dizajnerka Verica Rakočević jedna je od dama sa naše scene koja dokazuje da se trud isplati i da karijera može da traje decenijama, i to bez skandala. Da nije talentovana samo za modu, pokazuje i recept za ovaj neodoljivi rižoto. Osvaja na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
POSNE PALAČINKE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće tanke, mekane i savršeno pečene
Prave se lako, a tope se u ustima.
RUMUNSKA GIBANICA BOLJA OD KLASIČNE Tajna je u prelivu, a biće sveža i sutradan
Sočna i slasna, nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI RIŽOTO ČUVAR VITKE LINIJE A toliko je slasan da zaboravite da nema meso
Kremast i zasitan, bićete oduševljeni.
BANATSKI PAPRIKAŠ BOLJI OD KLASIČNOG Svakim zalogajem greje dušu i telo
Sočan i zasitan, pravićete stalno.
POSNA PROJA IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠE NA DETINJSTVO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz ajvar ili posni majonez.
Komentari (0)