MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
Potrebno je:
- 200 g tortilja
- 2-3 šargarepe
- 2-3 krompira
- 1 konzerva sardine
- 1 crni luk
- mirođija
- 200 g posnog majoneza
- Za marinadu od luka:
- 1/2 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike sirćeta
- 150 vrele vode
Priprema:
Isecite luk pa posolite i pospite šećerom. Dolijte sirće i vodu pa promešajte i marinirajte 10 ak minuta. Onda skuvajte krompir i šargarepu pa sitno izrendajte. Usitnite dobro sardinu. Tortilju onda premažite posnim majonezom pa pospite krompir, šargarepu, proceđeni luk, mirođiju i sardinu. Zatim dobro urolajte i umotajte u providnu foliju. Ostavite rolat u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
KEBINA RIBLJA ČORBA RASPAMETILA DOMAĆICE Kažu da od nje nema bolje
Pevač Dragan Kojić Keba nedavno je održao koncert u Sava centru čime je obeležio svoju višedecenijsku karijeru. Jednom prilikom je podelio recept za riblju čorbu koju sam pravi, a koju posebno vole supruga Olja i deca Igor i Nataša. Savršena za dane posta, kažu da joj po ukusu nema ravne.
POSNA MIMOZA SALATA Ukusom savršeno parira originalu, a svi je vole
Kremasta i slasna, i dupla mera je malo.
MIMOZA SALATA NIKADA NE DOSADI Pravi se maltene sama, a razvaljuje ukusom
Kremasta i slasna, nema ko je ne voli.
LAŽNA MIMOZA SALATA SE SMAŽE U TRENU Još ukusnija od originala, a bićete siti ceo dan
Pravi se brzo i lako, a savršena za slavu.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)