DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.

dubai baklava
Printscreen

Potrebno je:

  • kore za baklavu
  • 150 g putera

Za fil:

  • 150 g svežeg kadaifa
  • 3 kašike kreme od pistaća (oko 200 g)
  • 2 kašike tahinija
  • 5–6 kašika sitno seckanog pistaća
  • 3 kašike šećera u prahu

Za spoljašnji čokoladni sloj:

  • 300 g mlečne čokolade

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Otopite puter na tihoj vatri pa dodajte sitno seckan kafaif i lagano propržite. Onda skinite sa vatre i pustite da se ohladi. Dodajte krem od pistaća, šećer u prahu, tahini i seckan pistać. Dobro sjedinite dok ne dobijete ujednačen fil. Isecite jednu koru na trake širine oko tri prsta pa premažite otopljenim puterom. Preko stavite drugu traku i ponovo premažite. Zatim na kraj trake stavite jednu kašičicu fila i savijajte u oblik trougla. Poređajte baklave u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumene. Otopite mlečnu čokoladu na pari pa baklavu umačute u nju i stavljajte na pek papir.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading