DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
Potrebno je:
- kore za baklavu
- 150 g putera
Za fil:
- 150 g svežeg kadaifa
- 3 kašike kreme od pistaća (oko 200 g)
- 2 kašike tahinija
- 5–6 kašika sitno seckanog pistaća
- 3 kašike šećera u prahu
Za spoljašnji čokoladni sloj:
- 300 g mlečne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Otopite puter na tihoj vatri pa dodajte sitno seckan kafaif i lagano propržite. Onda skinite sa vatre i pustite da se ohladi. Dodajte krem od pistaća, šećer u prahu, tahini i seckan pistać. Dobro sjedinite dok ne dobijete ujednačen fil. Isecite jednu koru na trake širine oko tri prsta pa premažite otopljenim puterom. Preko stavite drugu traku i ponovo premažite. Zatim na kraj trake stavite jednu kašičicu fila i savijajte u oblik trougla. Poređajte baklave u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumene. Otopite mlečnu čokoladu na pari pa baklavu umačute u nju i stavljajte na pek papir.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Aromatična poslastica koja će vas zasladiti u trenu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
Komentari (0)