GRČKU MUSAKU NIKO NE ODBIJA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, nema joj ravne.

grčka musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 veća patlidžana
  • 4 krompira
  • 5 jaja
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • kašika suvog biljnog začina
  • biber, so
  • 5 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 200 g brašna

 

Priprema:

Ogulite patlidžan, isecite ga popreko na režnjeve, posolite i ostavite da odstoje. Umutite belanca, dodajte žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadev ispržite luk, dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovani patlidžan, meso, rendan krompir, meso pa patlidžan. Umutite jaja i mleko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading