SJENIČKA GIBANICA MEKANA KAO DUŠA Savršena vruća, a biće super i prekosutra

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Služite toplu, uz jogurt ili kiselo mleko.

sjenička gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

Za gibanicu:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g sira (mešavina mladog i kravljeg)
  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli

Za preliv:

  • 200 ml mineralne vode
  • 50 ml ulja (ovo je taj dodatni sastojak)

Priprema fila:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mrvljeni si, jogurt i ulje. Onda posolite i sve sjedinite. Jednu koru premažite delom fila pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite ulje. Zasebno sjedinite mineralnu vodu sa uljem pa time prelijte gibanicu. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite pitu par minuta da se ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading