SJENIČKA GIBANICA MEKANA KAO DUŠA Savršena vruća, a biće super i prekosutra
Služite toplu, uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
Za gibanicu:
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g sira (mešavina mladog i kravljeg)
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
Za preliv:
- 200 ml mineralne vode
- 50 ml ulja (ovo je taj dodatni sastojak)
Priprema fila:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mrvljeni si, jogurt i ulje. Onda posolite i sve sjedinite. Jednu koru premažite delom fila pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite ulje. Zasebno sjedinite mineralnu vodu sa uljem pa time prelijte gibanicu. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite pitu par minuta da se ohladi.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆA GIBANICA Po receptu iz stare sveske, a uspeva i potpunim početnicima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
ORIJENTALNA KROMPIR SALATA BOLJA OD RUSKE I MIMOZE Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SJENIČKA GIBANICA MEKANA KAO DUŠA Savršena vruća, a biće super i prekosutra
Služite toplu, uz jogurt ili kiselo mleko.
DINSTANI GRAŠAK ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Ukusa kao iz najboljeg restorana
Samo dodajte ribu ili prilog po želji.
KINESKA SALATA RASPAMETILA DOMAĆICE NA MREŽAMA Polizaćete i tanjir
Savršena za slavu.
DOMAĆE ŠAPICE PO TETA SAVKINOM RECEPTU Što duže stoje to su još ukusnije
Tope se u ustima, a najbolje idu uz šoljicu kafe.
SLANU TORTU SA SUSAMOM NIKO NE ODBIJA Pravi se za 15 minuta, a nikad kremastija
Sočno predjelo oduševiće sve goste.
Komentari (0)