Najukusniji potaž od BUNDEVE: Recept koji je oduševio domaćice u Srbiji

Izvor: Alo.rs/I.V.

16:11

Sezonski recepti 0

Potaž od bundeve hranljiv je i zdrav obrok, a kao takav idealan je za hladne zimske dane

Najukusniji potaž od BUNDEVE: Recept koji je oduševio domaćice u Srbiji
Shutterstock

Sastojci: 
600 g očišćene bundeve
1 crveni luk
2 čena belog luka 
400 g krompira 
1 kockica putera 
1/2 kašičice cimeta 
2 kašike kisele pavlake 
ulje 
biljni začin
so, biber

Priprema:

Najukusniji potaž od BUNDEVE: Recept koji je oduševio domaćice u Srbiji Shutterstock
 

 

Bundevi povadite seme i naseckajte je na kriške jednake veličine.

Vatrostalni sud nauljite i bundevu premažite uljem. Pospite cimetom i pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.

Na toplom puteru ispržite sitno seckani crveni luk, a potom dodajte i sitno seckani beli. 

U luk dodajte kockice oljuštenog krompira. Promešajte i dolijte vodu da ogrezne. 

Bundeva je gotova ako je mekana kad zabodete viljušku u njeno meso. 

Ubacite je u skuvani krompir, izblendirajte i začinite po ukusu. 

PRIJATNO!

Komentari (0)

Loading