Najukusniji potaž od BUNDEVE: Recept koji je oduševio domaćice u Srbiji
Potaž od bundeve hranljiv je i zdrav obrok, a kao takav idealan je za hladne zimske dane
Sastojci:
600 g očišćene bundeve
1 crveni luk
2 čena belog luka
400 g krompira
1 kockica putera
1/2 kašičice cimeta
2 kašike kisele pavlake
ulje
biljni začin
so, biber
Priprema:
Shutterstock
Bundevi povadite seme i naseckajte je na kriške jednake veličine.
Vatrostalni sud nauljite i bundevu premažite uljem. Pospite cimetom i pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.
Na toplom puteru ispržite sitno seckani crveni luk, a potom dodajte i sitno seckani beli.
U luk dodajte kockice oljuštenog krompira. Promešajte i dolijte vodu da ogrezne.
Bundeva je gotova ako je mekana kad zabodete viljušku u njeno meso.
Ubacite je u skuvani krompir, izblendirajte i začinite po ukusu.
PRIJATNO!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)