Najukusniji potaž od BUNDEVE: Recept koji je oduševio domaćice u Srbiji
Potaž od bundeve hranljiv je i zdrav obrok, a kao takav idealan je za hladne zimske dane
Sastojci:
600 g očišćene bundeve
1 crveni luk
2 čena belog luka
400 g krompira
1 kockica putera
1/2 kašičice cimeta
2 kašike kisele pavlake
ulje
biljni začin
so, biber
Priprema:
Shutterstock
Bundevi povadite seme i naseckajte je na kriške jednake veličine.
Vatrostalni sud nauljite i bundevu premažite uljem. Pospite cimetom i pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.
Na toplom puteru ispržite sitno seckani crveni luk, a potom dodajte i sitno seckani beli.
U luk dodajte kockice oljuštenog krompira. Promešajte i dolijte vodu da ogrezne.
Bundeva je gotova ako je mekana kad zabodete viljušku u njeno meso.
Ubacite je u skuvani krompir, izblendirajte i začinite po ukusu.
PRIJATNO!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)