OTKRIVAMO VAM TAJNU HRSKAVOG POMFRITA Dve stvari treba uradite i biće kao iz restorana!
Evo kako da napravite najbolji i najhrskaviji domaći pomfrit!
Hrskavi pomfrit
Sastojci:
1 kg krompira
so, ulje
Priprema:
Oljuštite koumpir i isecite na štapiće po dužini koji su debline oko 1 cm. Potrudite se da svi budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli. Isečen krompir potopite u hladnu vodu i držite najmanje jedan sat (bilo bi najbolje da tako stoji celu noć). Upravo je tajna u ovome – krompir će biti hrskaviji što duže stoji u vodi, jer će tako izaći skrob iz njega. Zatim ga dva puta isperite hladnom vodom i dobro osušite papirnim ubrusom. Ulje za prženje zagrejte do 150 stepeni, stavite manju količinu krompirića i pržite 5-6 minuta. Izvadite ih na papirni ubrus. Zatim ulje zagrejte na 200 stepeni, ubacite ispržene krompiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene. Gotov pomfrit izvadite na ubrus da upije višak ulja i posolite ih.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRIKOVI KUVARA ZA SAVRŠEN PIRE Biće vam vazdušast i kremast kao iz restorana!
Ne, nije tajna samo u tome da se pravi s mlekom.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
RUČAK OD 2 SASTOJKA Mladi krompirići sa parmezanom, kremasti i sočni, prste da poližeš!
Ovako spremljene krompiriće poslužite uz jela od mesa i ribe.
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
KAJGANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ ILI ZAGOREVA? Znači da pravite neku od ovih 10 grešaka
Recept za kajganu deluje prilično jednostavno, ali da bi ispala kako treba, potrebno je poštovati određena pravila.
ARAPSKI KOLAČ Čokoladna rapsodija koja se pravi brzo i lako, kao osmišljena za uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
BRZE LEŠNIK KUGLICE Od samo 3 sastojka, može i malo dete da ih napravi, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, a posne. Najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA SA PILETINOM I 4 VRSTE SIRA Recept je proveren a ukus savršen
Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)