OTKRIVAMO VAM TAJNU HRSKAVOG POMFRITA Dve stvari treba uradite i biće kao iz restorana!
Evo kako da napravite najbolji i najhrskaviji domaći pomfrit!

Hrskavi pomfrit
Sastojci:
1 kg krompira
so, ulje
Priprema:
Oljuštite koumpir i isecite na štapiće po dužini koji su debline oko 1 cm. Potrudite se da svi budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli. Isečen krompir potopite u hladnu vodu i držite najmanje jedan sat (bilo bi najbolje da tako stoji celu noć). Upravo je tajna u ovome – krompir će biti hrskaviji što duže stoji u vodi, jer će tako izaći skrob iz njega. Zatim ga dva puta isperite hladnom vodom i dobro osušite papirnim ubrusom. Ulje za prženje zagrejte do 150 stepeni, stavite manju količinu krompirića i pržite 5-6 minuta. Izvadite ih na papirni ubrus. Zatim ulje zagrejte na 200 stepeni, ubacite ispržene krompiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene. Gotov pomfrit izvadite na ubrus da upije višak ulja i posolite ih.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

TRIKOVI KUVARA ZA SAVRŠEN PIRE Biće vam vazdušast i kremast kao iz restorana!
Ne, nije tajna samo u tome da se pravi s mlekom.

PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.

RUČAK OD 2 SASTOJKA Mladi krompirići sa parmezanom, kremasti i sočni, prste da poližeš!
Ovako spremljene krompiriće poslužite uz jela od mesa i ribe.

RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..

GRILOVANA LAGODNOST Piletina i šareno povrće za vrele dane
Jedan super lagani i osvežavajući letnji obrok sa piletinom i povrćem — idealan za tople dane

STARINSKI RECEPT ZA OKREPLJUJUĆE VARIVO Domaća čorba, najzdravije jelo na kašiku
Bolja od kafanske. Može bilo koja vrsta mesa, bilo koje povrće, bilo da je sveže ili zamrznuto moći ćete da napravite ovu čorbicu

STVORENA ZA LETNJE VRUĆINE Cezar salata je pun pogodak za porodični ručak, a ovaj sastojak joj daje poseban šmek
Što se tiče preliva, izbegnite kupovne flaširane verzije i napravite sopstveni domaći preliv...

NEMA KO NE VOLI HLADNU ČAŠU OVOG NAPITKA Najprostiji recept za domaći sok od višnje koji će vas okrepiti
Javite nam utiske kada ga pripremite i probate!

PEČENA PASTRMKA NA MEDITERANSKI NAČIN Gotova za pola sata, topi se u ustima
Klasičan i veoma ukusan recept za pečenu pastrmku u rerni
Komentari (0)