ZA ONE KOJI VOLE LJUTO Začinjena mlevena junetina sa crnim pasuljem
Jelo se osim sa hlebom, može jesti i sa projom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.

ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.

LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.

SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
500 g mlevene junetine
300 g kuvanog crnog pasulja
100 g kuvanog šećerca
350 g paradajza (može iz konzerve)
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 kašičica seckanih feferona
5 kašika pirea od paradajza
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica origana
1 kašičica kima
1 šolja vode
Priprema:
Paradajz oljuštite i sitno iseckajte. Meso prodinstajte na maslinovom ulju dok dobije smeđu boju. Dodajte sitno iseckane crni i beli luk, feferone, poklopite i dinstajte oko 5 minuta. Stavite pire od paradajza i iseckan paradajz i donstajte oko 20 minuta. Dodajte pasulj, kim, origano, vodu i posolite po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAJMEKŠE POSNE TORTILJE Savršene za Veliki petak, samo im dodajte prilog po želji
Filujte prilogom po želji.

SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.

FARBANJE JAJA ŠLAGOM Drugačija tehnika koja daje fantastične rezultate
Jaja će biti prelepa, a uspeva svima.

PERECE U OBLIKU ZEKE Sočno uskršnje pecivo koje će najmlađi obožavati
Zbog izgleda zeke najviše će ih voleti deca.

KREMASTA KROMPIR SALATA Super ide uz razna jela, a pogodna za dane strogog posta
Služite kao prilog uz mrsno ili posno jelo.
Komentari (0)