LEPO, BRZO I UKUSNO Harmonika krompir iz rerne sa začinima
Kada nemate vremena, pripremite ovo jelo koje će se sigurno dopasti svima.
Sastojci:
10 krompira
3 kašike maslinovog ulja
70 g putera
2 čena belog luka
1 kašika mirođije
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
Priprema:
Krompir operite i osušite. Isecite odozgo praveći proreze na jednakoj razdaljini ali pazite da ne presečete krompir dole. Posolite, pobiberite, poređajte u pleh i namažite maslinovim uljem. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni I pecite pola sata. Istopite puter i pomešajte sa sitno iseckanim belim lukom i mirođijom. Izvadite krompir iz rerne i namažite tom mešavinom tako da uđe u svaki prorez. Vratite u rernu i pecite još oko pola sata da krompir porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
ŠARENO JELO Povrće iz rerne začinjeno ruzmarinom je zdravo i neverovatno ukusno
Povrće iz rerne može da se jede kao obrok ili prilog uz meso.
SUPER KROMPIR IZ RERNE Krckaviji i ukusniji sigurno niste jeli
Može da bude brza večera ili da se jede kao prilog uz meso.
PITA IZ TIGANJA Bez kora, bez brašna, sprema se za 10 minuta!
Ovo jelo je odlična večera ili doručak, posebno kada nemate vremena za dugo stajanje kraj šporeta.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
Komentari (0)