PEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a odličan ručak iako bez mesa
Paprike sa sirom mogu biti obrok ili ih možete poslužiti kao prilog.
Sastojci:
6 paprika
1 jaje
200 g feta sira
4 kašike kisele pavlake
1 kašika seckanog peršuna
So, biber
Priprema:
Paprike nožem presecite po sredini tako da peteljka ostane netaknuta, izvadite semenke. Ili, lakša varijanta je da odsečete peteljku i izvadite seme. Nauljite pleh, poređajte ih i pecite u zagrejanoj rerni dok ne omekšaju. Izgnječite sir, dodajte jaje i kiselu pavlaku, peršun, so i biber. U svaku papriku stavite malo fila, poređajte ih opet u pleh i pecite 10-15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAPRIKE SA SIROM Lagano a zasitno letnje jelo koje se smaže u trenu
Ko ih jednom proba, uvek im se vraća.
PAPRIKE SA SIROM Sočno letnje jelo koje osvaja na prvi zalogaj, a uspeva baš svima
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Lagano letnje jelo koje krepi dušu i telo
Neodoljive i slasne, za pravo zadovoljstvo.
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a svi se oduševe ukusom!
Paprike sa sirom se lako prave i brzo su spremne za jelo.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)