PEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a odličan ručak iako bez mesa

Trpeza/ V.V.

09:01

Sezonski recepti 0

Paprike sa sirom mogu biti obrok ili ih možete poslužiti kao prilog.

PEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a odličan ručak iako bez mesa
Shutterstock

Sastojci:

6 paprika

1 jaje

200 g feta sira

4 kašike kisele pavlake

1 kašika seckanog peršuna

So, biber

Priprema:

Paprike nožem presecite po sredini tako da peteljka ostane netaknuta, izvadite semenke. Ili, lakša varijanta je da odsečete peteljku i izvadite seme. Nauljite pleh, poređajte ih i pecite u zagrejanoj rerni dok ne omekšaju. Izgnječite sir, dodajte jaje i kiselu pavlaku, peršun, so i biber. U svaku papriku stavite malo fila, poređajte ih opet u pleh i pecite 10-15 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading