Najkremastiji SOS OD RENA uz koji će meso da dobije potpuno novu dimenziju ukusa
Ren najčešće zanemarujemo tokom godine i jedemo ga samo za vreme praznika, što je prava šteta jer je prava riznica vitamina B i C kao i gvožđa i kalcijuma, a štiti od prehlade i odličan je diuretik.
Ovaj domaći sos od rena možete poslužiti uz meso iz supe, kobasice, rostbif, meso s roštilja, ali i za uskršnji doručak. Takođe će poslužiti kao odlična podloga za sendviče sa šunkom i svežim povrćem.
Najkremastiji sos od rena
Sastojci:
250 g rena
120 g pavlake
120 g domaćeg majoneza
2 kašike limunovog soka
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
Priprema:
Ren dobro operite i sitno izrendajte. Pomešajte ga s pavlakom, majonezom i limunom, pa posolite i pobiberite po ukusu. Količina kreme i začina može da varira u zavisnosti od toga koliko je ren vruć i koju teksturu preferirate. Ako baš volite ljuto, dodajte nekoliko kapi omiljenog ljutog sosa. Sos od rena poslužite dobro ohlađen!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)