Najkremastiji SOS OD RENA uz koji će meso da dobije potpuno novu dimenziju ukusa
Ren najčešće zanemarujemo tokom godine i jedemo ga samo za vreme praznika, što je prava šteta jer je prava riznica vitamina B i C kao i gvožđa i kalcijuma, a štiti od prehlade i odličan je diuretik.
Ovaj domaći sos od rena možete poslužiti uz meso iz supe, kobasice, rostbif, meso s roštilja, ali i za uskršnji doručak. Takođe će poslužiti kao odlična podloga za sendviče sa šunkom i svežim povrćem.
Najkremastiji sos od rena
Sastojci:
250 g rena
120 g pavlake
120 g domaćeg majoneza
2 kašike limunovog soka
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
Priprema:
Ren dobro operite i sitno izrendajte. Pomešajte ga s pavlakom, majonezom i limunom, pa posolite i pobiberite po ukusu. Količina kreme i začina može da varira u zavisnosti od toga koliko je ren vruć i koju teksturu preferirate. Ako baš volite ljuto, dodajte nekoliko kapi omiljenog ljutog sosa. Sos od rena poslužite dobro ohlađen!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)