Najkremastiji SOS OD RENA uz koji će meso da dobije potpuno novu dimenziju ukusa
Ren najčešće zanemarujemo tokom godine i jedemo ga samo za vreme praznika, što je prava šteta jer je prava riznica vitamina B i C kao i gvožđa i kalcijuma, a štiti od prehlade i odličan je diuretik.
Ovaj domaći sos od rena možete poslužiti uz meso iz supe, kobasice, rostbif, meso s roštilja, ali i za uskršnji doručak. Takođe će poslužiti kao odlična podloga za sendviče sa šunkom i svežim povrćem.
Najkremastiji sos od rena
Sastojci:
250 g rena
120 g pavlake
120 g domaćeg majoneza
2 kašike limunovog soka
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
Priprema:
Ren dobro operite i sitno izrendajte. Pomešajte ga s pavlakom, majonezom i limunom, pa posolite i pobiberite po ukusu. Količina kreme i začina može da varira u zavisnosti od toga koliko je ren vruć i koju teksturu preferirate. Ako baš volite ljuto, dodajte nekoliko kapi omiljenog ljutog sosa. Sos od rena poslužite dobro ohlađen!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)