JEFTINO ZA NAPRAVITI Palačinke od krompira možete praviti za doručak ili večeru
Svima će se dopasti.
Palačinke od krompira
Sastojci:
1 kg krompira
200 g brašna
200 ml mleka
100 ml mineralne vode
2 jajeta
250 g šunke
2 čena belog luka
so, peršun, ulje
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Krompir oljuštite, sitno narendajte i ocedite. Dodajte brašno, mleko i sitno narendanu šunku. U to umešajte razmućena jaja, malo soli, biber, naseckani peršun, izgnječeni beli luk i suvi biljni začin. Na kraju dodajte
mineralnu vodu. U tiganju zagrejte malo ulja i ravnomerno, kao palačinku, rasporedite pripremljenu smesu. Palačinke pecite s obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
KAKAV RUČAK, STRAŠAN RUČAK! Ako volite krompir, ovaj recept za njega će vam postati omiljeni
Lep i na oko, ali i po ukusu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)