STARI RECEPT KOJI ĆE SE SVIMA DOPASTI Kroketi od šunke pravi izbor za elegantno predjelo
Nećete se pokajati.
Kroketi do šunke
Sastojci:
150 g šunke
1 limun
0,3 dl mleka
50 g putera
75 g brašna
2 žumanca
malo maslinovog ulja
prstohvat ljute
aleve paprike
so, biber
Za pohovanje:
2 kašike brašna
1 kašika prezli
1 jaje
Priprema:
Luk iseckajte, preručite u zagrejano ulje, kratko ispržite da se zacakli, pa dodajte šunku, iseckanu na kockice i pržite još pet minuta. Dodajte puter i čim se otopi, dodajte brašno. Mešajte da brašno dobije svetlosmeđu boju, pa dodajte malo-pomalo toplog mleka. Pomerajte tiganj na ringli da dobijete homogenu masu. Pobiberite, dodajte papriku u prahu i dinstajte još pet minuta na sasvim slaboj temperaturi. Skinite s ringle, preručite u drugu činiju i dodajte žumanca, energično mešajući. Ostavite sa strane da se masa sasvim ohladi, pa je ostavite da najmanje dva sata stoji u frižideru. Uz pomoć dve kašičice formirajte krokete. Svaki uvaljajte u brašno, umućeno jaje i prezle i pržite dva-tri minuta u vrelom ulju, da dobije zlatnožutu boju.
Pržene krokete ređajte na upijajući papir i kada se ocede, služite s mešanom salatom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
Zaboravićete na kupovnu varijantu.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Ovo je specijalan recept za banana split
Neodoljiv desert za celu porodicu.
EM POPULARNA EM ZDRAVA Miso supa ponos i dika japanske kuhinje
Oduševiće vas ukus.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)