SUPER JELO Krem čorba od šampinjona je veoma ukusna, ali i zdrava

Trpeza/ V.V.

08:30

Sezonski recepti 0

Uz parče hleba, ova čorba može da bude kompletan obrok.

SUPER JELO Krem čorba od šampinjona je veoma ukusna, ali i zdrava
Shutterstock

Sastojci:

300 g šampinjona

2 krompira

1 crni luk

1 šargarepa

50 ml pavlake za kuvanje

1 l vode

Celer, paškanat, peršun

Priprema:

Na malo ulja kratko propržiti sitno iseckan luk, šargarepu, malo peršuna, paškanata i celera. Pečurke iseckati na kriške i dodati u šerpu. Dodati krompir iseckan na manje komade. Dolivati povremeno vodu, dodati začine po ukusu i kuvati dok pečurke i povrće omekšaju. Na  na kraju dodati pavlaku za kuvanje. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading