Brzi ručak s njokima i graškom iz konzerve obezbediće vam da više vremena provedete s decom
Od kupovnih njoka i graška iz konzerve za manje od pola sata možete napraviti odličan ručak za celu porodicu
Njoki sa graškom
Sastojci:
450 g njoka
50 g putera
1 čen belog luka
2 kašičice svežeg timijana
350 ml pilećeg bujona
300 g graška iz konzerve
1 kašika limunovog soka
50 g rendanog parmezana
so, biber
Priprema:
U većoj šerpi otopite polovinu putera i dodajte njoke. Ostavite ih da se prže oko 10 minuta, dok ne postanu zlatne boje, i s vremena na vreme dobro promešajte. Izvadite ihiz tiganja. U istom tiganju propržite beli luk i timijan, vratite njoke i podlijte supom. Posolite i pobiberite i ostavite da se kuva oko pet minuta, dok većina temeljca ne ispari. Dodajte grašak, limunov sok i koricu i preostali puter. Dobro promešajte i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri, dok se puter ne otopi. Sklonite sa vatre, servirajte na tanjir i pospite rendanim parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK GOTOV ZA PAR MINUTA Špagete od tikvica s pavlakom, krastavčićima i orasima uštedeće vam vreme
Dan je previše lep da biste ga proveli u kuhinji, zato napravite ovaj ručak i pravac napolje u šetnju!
Pita od tikvica i tunjevine TOLIKO SE JEDNOSTAVNO PRAVI, A UKUS JE DOSTOJAN BOGOVA (video)
Ako kod kuće imate tunjevinu i tikvice, obavezno napravite ovo sjajno jelo koje se može jesti za ručak, večeru, pa čak i poslužiti na svečanom stolu - gosti će sigurno biti oduševljeni.
Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.
Kad probate ove zdrave ledene lizalice, više nikad nećete bacati pare na sladoled iz radnje
Za samo pet minuta napravite osvježavajuće ledene lizalice od banane!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)