RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
Piletina u sosu od četiri vrste sira
Sastojci:
500 g pilećeg filea
400 ml neutralne pavlake
100 g gaude
100 g ementalera
100 g gorgonzole
100 g mocarele
dimljeni sir po želji
so, biber, mirođija
Priprema:
Kada voda proključa, posoliti, staviti malo maslinovog ulja, pa ubaciti taljatele. U teflonski tiganj sipati neutralnu pavlaku i sačekati da se zagreje. Kada počne da ključa, smanjiti vatru, dodati sireve isečene na kockice. Kuvati uz stalno mešanje dok se sir ne rastopi. Ubaciti mirođiju. Pileći file iseći na trake i kratko propržiti na tefl onskom ili keramičkom tiganju sa malo seckane dimljene slanine. Servirati prilog po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)