RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima

Alo.rs

17:00

Sezonski recepti 0

Preukusan obrok za svaki dan.

RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Shutterstock

Piletina u sosu od četiri vrste sira

Sastojci:

500 g pilećeg filea

400 ml neutralne pavlake

100 g gaude

100 g ementalera

100 g gorgonzole

100 g mocarele

dimljeni sir po želji

so, biber, mirođija

Priprema:

Kada voda proključa, posoliti, staviti malo maslinovog ulja, pa ubaciti taljatele. U teflonski tiganj sipati neutralnu pavlaku i sačekati da se zagreje. Kada počne da ključa, smanjiti vatru, dodati sireve isečene na kockice. Kuvati uz stalno mešanje dok se sir ne rastopi. Ubaciti mirođiju. Pileći file iseći na trake i kratko propržiti na tefl onskom ili keramičkom tiganju sa malo seckane dimljene slanine. Servirati prilog po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading