PREDLOG ZA RUČAK Paprike punjene piletinom u sosu od paradajza, vrhunsko jelo
Tradicionalno jelo na drugačiji način.
Sastojci:
10 mesnatih paprika
Za fil:
300 g mlevene piletine
50 g pirinča
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike sojinih ljuspica
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
5-6 zrna bibera
2 lista lovora
Za sos:
400 g pelata
1 čaša vode
1 kašičica mešavine suvih začina
Suvi bosiljak, origano
Priprema:
Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre.
Fil: Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i jednu glavicu iseckanog crnog luka. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, stavite iseckanu drugu glavicu crnog luka i poređajte punjene paprike. Između njih stavite biber u zrnu i lovor i oljušten beli luk.
Sos: Izgnječite pelat, dodajte vodu i začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
POTPUNO PRIRODNI DETERDŽENT SA ULJIMA NARANDŽE Posuđe će mirisati na proleće i svežinu
Uštedećete novac, a dobićete potpuno bezbedan deterdžent.
KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
OFARBAJTE JAJA NA OVAJ NAČIN I DOBIĆETE NAJLEPŠU LILA BOJU Potpuno je prirodno a ispadnu neverovatna
Tradicionalni način farbanja cveklom potpuno je prirodan, a daje prelepu lila boju.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
Komentari (0)