PREDLOG ZA RUČAK Paprike punjene piletinom u sosu od paradajza, vrhunsko jelo
Tradicionalno jelo na drugačiji način.

Sastojci:
Možda vas zanima:

PUNJENA PAPRIKA Klasičan recept sa mesom svi obožavaju, a posebno domaćice, jer imaju ručak i za sutra!
Nezaobilazno jelo na našoj trpezi ćete jednostavno pripremiti po ovom receptu.

MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
10 mesnatih paprika
Za fil:
300 g mlevene piletine
50 g pirinča
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike sojinih ljuspica
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
5-6 zrna bibera
2 lista lovora
Za sos:
400 g pelata
1 čaša vode
1 kašičica mešavine suvih začina
Suvi bosiljak, origano
Priprema:
Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre.
Fil: Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i jednu glavicu iseckanog crnog luka. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, stavite iseckanu drugu glavicu crnog luka i poređajte punjene paprike. Između njih stavite biber u zrnu i lovor i oljušten beli luk.
Sos: Izgnječite pelat, dodajte vodu i začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)