PREDLOG ZA RUČAK Paprike punjene piletinom u sosu od paradajza, vrhunsko jelo

Trpeza/ V.V.

12:30

Sezonski recepti 0

Tradicionalno jelo na drugačiji način.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

10 mesnatih paprika

Za fil:

300 g mlevene piletine

50 g pirinča

3 šargarepe

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

3 kašike sojinih ljuspica

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica mešavine suvih začina

5-6 zrna bibera

2 lista lovora

Za sos:

400 g pelata

1 čaša vode

1 kašičica mešavine suvih začina

Suvi bosiljak, origano

Priprema:

Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre.

Fil: Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i jednu glavicu iseckanog crnog luka. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, stavite iseckanu drugu glavicu crnog luka i poređajte punjene paprike. Između njih stavite biber u zrnu i lovor i oljušten beli luk.

Sos: Izgnječite pelat, dodajte vodu i začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading