Brzinsko LISNATO TESTO S NADEVOM spaja hrskavu teksturu i zdravo povrće u obrok koji ćete obožavati

Ivana Vujnović

20:00

Sezonski recepti 0

Recept za zdraviju varijantu ručka koji spaja hrskavo lisnato testo i slasno povrće

Brzinsko LISNATO TESTO S NADEVOM spaja hrskavu teksturu i zdravo povrće u obrok koji ćete obožavati
Shutterstock

 

Lisnato testo s povrćem

Sastojci:

500 g lisnatog testa

250 g mladog sira

1 kašika pavlake

1 jaje

10 listova blitve

2 čena belog luka

2 male tikvice

paradajz

čeri paradajiz

Za premaz pre pečenja:

Umućeno žumance sa malo kajmaka

Za premazivanje nakon pečenja:

Maslinovo ulje, peršun, bosiljak, beli luk

Feta sir

Priprema:

Tikvice i paradajz iseći na kolutove i posoliti, čeri paradajz iseći na pola. Pomešajte mladi sir, pavlaku, jaje, sitno iseckanu blitvu, izgnječite beli luk i posolite. Razvaljajte testo i isecite na kvadrate. Isecite kvadrate oko ivica. Na sredinu stavite fil od sira, pa poređajte tikvice i paradajz. Ivice premazati žumancem i kremom. Posolite po želji. Stavite u rernu zagrejanu na 210 stepeni i pecite 17 minuta. Pečene kvadrate premazati maslinovim uljem i dodacima, a na samom kraju dodati feta sir.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading