POSNI ČORBAST PASULJ Isprobajte najbolji recept, zasitiće vas odlično iako nema mesa!
Pravi izbor za ljubitelje ove namirnice, čak i kada poste na vodi.
Sastojci:
500 g pasulja
200 ml pasiranog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lista lovora
1 šargarepa
Celer, paškanat
2 kašičice brašna
So, biber
Priprema:
Staviti pasulj da prokuva. Prosuti vodu, naliti drugu, dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu, paškanat i celer u količina po želji. Staviti lovor, so i biber po ukusu i staviti da se kuva. Kada pasulj omekša, dodati pasirani paradajz u kome je razmućeno brašno. Dodati sitno iseckani beli luk, po potrebi još začina. Kuvati još 5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO JELO Prebranac po bakinom receptu svi obožavaju i nikada im nije dosta!
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.
ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
KLOT PASULJ PO BAKINOM RECEPTU Nema mesa, ali će vas ukus oduševiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi, ručak za desetku!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)