POSNI ČORBAST PASULJ Isprobajte najbolji recept, zasitiće vas odlično iako nema mesa!
Pravi izbor za ljubitelje ove namirnice, čak i kada poste na vodi.
Sastojci:
500 g pasulja
200 ml pasiranog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lista lovora
1 šargarepa
Celer, paškanat
2 kašičice brašna
So, biber
Priprema:
Staviti pasulj da prokuva. Prosuti vodu, naliti drugu, dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu, paškanat i celer u količina po želji. Staviti lovor, so i biber po ukusu i staviti da se kuva. Kada pasulj omekša, dodati pasirani paradajz u kome je razmućeno brašno. Dodati sitno iseckani beli luk, po potrebi još začina. Kuvati još 5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO JELO Prebranac po bakinom receptu svi obožavaju i nikada im nije dosta!
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.
ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
KLOT PASULJ PO BAKINOM RECEPTU Nema mesa, ali će vas ukus oduševiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi, ručak za desetku!
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)