OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.

Sastojci:
1 šolja pirinča
300 g mlevenog mesa
6 pečenih paprika
1 crni luk
So, biber, peršun
Preliv:
3 jaja
1 kiselo mleko
Priprema:
Pomešajte opran pirinač, iseckan luk, iseckane oljuštene paprike i mleveno meso. Dodajte so, biber i peršun po ukusu. Promešajte i sipajte litar vode. Prebacite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pirinač ne omekša, a meso se ispeče. Pečenu musaku prelijte umućenim jajima koje ste pomešali sa kiselim mlekom i vratite u rernu još 10-15 minuta da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

FRANCUSKA MUSAKA Pomešate četiri namirnice i dobijete ručak za 2 dana!
Jelo koje se svima dopada, a jednostavno je za pripremu.

PREDLOG ZA RUČAK Preukusna musaka sa kobasicom, svi traže dodatak!
Probajte malo drugačiju musaku, sigurni smo da će vam se dopasti.

SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.

MUSAKA OD KISELOG KUPUSA I MLEVENOG MESA Prelepo zimsko jelo koje odlično zasiti
Probajte malo drugačiju musaku.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)