OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!

Vesna Vukadinović

18:00

Sezonski recepti 0

Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.

OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Shutterstock

Sastojci:

1 šolja pirinča

300 g mlevenog mesa

6 pečenih paprika

1 crni luk

So, biber, peršun

Preliv:

3 jaja

1 kiselo mleko

Priprema:

Pomešajte opran pirinač, iseckan luk, iseckane oljuštene paprike i mleveno meso. Dodajte so, biber i peršun po ukusu. Promešajte i sipajte litar vode. Prebacite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pirinač ne omekša, a meso se ispeče. Pečenu musaku prelijte umućenim jajima koje ste pomešali sa kiselim mlekom i vratite u rernu još 10-15 minuta da se zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading