OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!

Vesna Vukadinović

18:00

Sezonski recepti 0

Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.

OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Shutterstock

Sastojci:

1 šolja pirinča

300 g mlevenog mesa

6 pečenih paprika

1 crni luk

So, biber, peršun

Preliv:

3 jaja

1 kiselo mleko

Priprema:

Pomešajte opran pirinač, iseckan luk, iseckane oljuštene paprike i mleveno meso. Dodajte so, biber i peršun po ukusu. Promešajte i sipajte litar vode. Prebacite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pirinač ne omekša, a meso se ispeče. Pečenu musaku prelijte umućenim jajima koje ste pomešali sa kiselim mlekom i vratite u rernu još 10-15 minuta da se zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading