OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.
Sastojci:
1 šolja pirinča
300 g mlevenog mesa
6 pečenih paprika
1 crni luk
So, biber, peršun
Preliv:
3 jaja
1 kiselo mleko
Priprema:
Pomešajte opran pirinač, iseckan luk, iseckane oljuštene paprike i mleveno meso. Dodajte so, biber i peršun po ukusu. Promešajte i sipajte litar vode. Prebacite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pirinač ne omekša, a meso se ispeče. Pečenu musaku prelijte umućenim jajima koje ste pomešali sa kiselim mlekom i vratite u rernu još 10-15 minuta da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA MUSAKA Pomešate četiri namirnice i dobijete ručak za 2 dana!
Jelo koje se svima dopada, a jednostavno je za pripremu.
PREDLOG ZA RUČAK Preukusna musaka sa kobasicom, svi traže dodatak!
Probajte malo drugačiju musaku, sigurni smo da će vam se dopasti.
SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.
MUSAKA OD KISELOG KUPUSA I MLEVENOG MESA Prelepo zimsko jelo koje odlično zasiti
Probajte malo drugačiju musaku.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)