PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA Faširane šnicle punjene kačkavaljem postaće vaše omiljeno jelo
Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Najbolje od svega je što se peku u rerni, bez kapi ulja.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
100 g kačkavalja
1 glavica cnog luka
2 čena belog luka
2 kašike prezli
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica seckanog peršuna
So i biber
Priprema:
U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama.
Ostavite meso da odstoji 15 minuta.
Oblikujte kuglice, pa u sredinu stavite po komad kačkavalja. Vodite računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
POSNA MIMOZA SALATA Imamo recept za najbolje predjelo koje svi u Srbiji obožavaju
Mimoza salata je klasik, ali ova posna verzija može slobodno da joj stane na crtu
Čorba od spanaća, greje dušu i telo: Idealna za hladne dane, puna vitamina i minerala (RECEPT)
Osim što je savršen obrok za zimske dane, ova supa pruža bogatstvo vitamina, minerala i vlakana, a uz to je izuzetno ukusna i laka za pripremu
BAKLAVA SA MAKOM Starinska poslastica u aromatičnom spoju ukusa, kao osmišljena za slavsku trpezu
Sočna i slatka, a mak joj daje poseban šmek.
BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Spolja hrskavi, unutra mekani, a tajna je u jednom sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet
Ne postoji niko ko ne voli vruće uštipke. Uz pavlaku, sir ili krem, domaći džem ili šećer i cimet postaju najbolji doručak.
Komentari (0)