VREME JE ZA ZDRAV RUČAK Juneća džigerica sa spanaćem podiće će vam gvožđe u krvi već posle par porcija
Džigerica je vrlo zdrava, naročito u kombinaciji sa spanaćem.
Juneća džigerica sa spanaćem
Sastojci:
800 g šnicli od juneće džigerice
2 pakovanja zaleđenog spanaća
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 supene kašike putera
3 supene kaške brašna
1 l mleka
1 dl ulja
so
Priprema:
Džigericu stavite u činiju i prelijte s malo mleka da omekša. Spanać otopite. U sud stavite puter da malo omekša i dodajte sitno seckani crni luk. Na umereno niskoj temperaturi dinstajte da luk omekša. Dodajte brašno, prodinstajte i nalijte mlekom. Dodajte malo mleka stalno mešajući. Spustite otopljeni spanać, promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi. Beli luk narendajte, a količinu odredite po ukusu. Posolite i ako želite, dodajte suvi začin. Džigericu malo cedite, pospite brašnom i ispržite na srednje jakoj temperaturi. Na kraju posolite. Servirajte toplo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)