VREME JE ZA ZDRAV RUČAK Juneća džigerica sa spanaćem podiće će vam gvožđe u krvi već posle par porcija
Džigerica je vrlo zdrava, naročito u kombinaciji sa spanaćem.
Juneća džigerica sa spanaćem
Sastojci:
800 g šnicli od juneće džigerice
2 pakovanja zaleđenog spanaća
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 supene kašike putera
3 supene kaške brašna
1 l mleka
1 dl ulja
so
Priprema:
Džigericu stavite u činiju i prelijte s malo mleka da omekša. Spanać otopite. U sud stavite puter da malo omekša i dodajte sitno seckani crni luk. Na umereno niskoj temperaturi dinstajte da luk omekša. Dodajte brašno, prodinstajte i nalijte mlekom. Dodajte malo mleka stalno mešajući. Spustite otopljeni spanać, promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi. Beli luk narendajte, a količinu odredite po ukusu. Posolite i ako želite, dodajte suvi začin. Džigericu malo cedite, pospite brašnom i ispržite na srednje jakoj temperaturi. Na kraju posolite. Servirajte toplo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)