VREME JE ZA ZDRAV RUČAK Juneća džigerica sa spanaćem podiće će vam gvožđe u krvi već posle par porcija
Džigerica je vrlo zdrava, naročito u kombinaciji sa spanaćem.

Juneća džigerica sa spanaćem
Sastojci:
800 g šnicli od juneće džigerice
2 pakovanja zaleđenog spanaća
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 supene kašike putera
3 supene kaške brašna
1 l mleka
1 dl ulja
so
Priprema:
Džigericu stavite u činiju i prelijte s malo mleka da omekša. Spanać otopite. U sud stavite puter da malo omekša i dodajte sitno seckani crni luk. Na umereno niskoj temperaturi dinstajte da luk omekša. Dodajte brašno, prodinstajte i nalijte mlekom. Dodajte malo mleka stalno mešajući. Spustite otopljeni spanać, promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi. Beli luk narendajte, a količinu odredite po ukusu. Posolite i ako želite, dodajte suvi začin. Džigericu malo cedite, pospite brašnom i ispržite na srednje jakoj temperaturi. Na kraju posolite. Servirajte toplo.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.
Komentari (0)