VREME JE ZA ZDRAV RUČAK Juneća džigerica sa spanaćem podiće će vam gvožđe u krvi već posle par porcija

Trpeza/I.V.

13:05

Sezonski recepti 0

Džigerica je vrlo zdrava, naročito u kombinaciji sa spanaćem.

Juneća džigerica sa spanaćem
Printscreen/Youtube

Juneća džigerica sa spanaćem

Sastojci:

800 g šnicli od juneće džigerice

2 pakovanja zaleđenog spanaća

1 manja glavica crnog luka

3 čena belog luka

3 supene kašike putera

3 supene kaške brašna

1 l mleka

1 dl ulja

so

Priprema:

Džigericu stavite u činiju i prelijte s malo mleka da omekša. Spanać otopite. U sud stavite puter da malo omekša i dodajte sitno seckani crni luk. Na umereno niskoj temperaturi dinstajte da luk omekša. Dodajte brašno, prodinstajte i nalijte  mlekom. Dodajte malo mleka stalno mešajući. Spustite otopljeni spanać, promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi. Beli luk narendajte, a količinu odredite po ukusu. Posolite i ako želite, dodajte suvi začin. Džigericu malo cedite, pospite brašnom i ispržite na srednje jakoj temperaturi. Na kraju posolite. Servirajte toplo.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading