ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!

Vesna Vukadinović

10:30

Sezonski recepti 0

Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

Za ćevape:

500 g mlevenog mesa

4 čena belog luka

2 kašičice sode bikarbone

2 kašičice soli

2 kašičice bibera

100 ml kisele vode

Za preliv:

200 ml piva

1 kašika suvog biljnog začina

1 kašičica bibera

½ kašičice suve mirođije

1 kašičica seckanog peršuna

50 ml ulja

Priprema:

U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.

Komentari (0)

Loading