NEMA BOLJEG RECEPTA ZA ŠARENU SALATU Puna je vitamina, a može se jesti celu zimu
Šarena salata je deo onoga u čemu ćete uživati na zimskoj trpezi
Sastojci:
1 kg krastavčića
1 kg šargarepe
1/2 kg zelenog paradajza
1/2 kg zelenih paprika
1 kg karfiola
1 kg kupusa
Preliv za salatu:
750 ml alkoholnog sirćeta
250 g šećera
150 g soli
250 ml vode
1/2 litre ulja
1 kesica bibera u zrnu
Priprema:
Povrće oprati i iseči na kolutove, a kupus na tanke rezance. Šargarepu malo blanširati (oko 5 min) ohladiti pa i nju iseći, na kolutove. U šerpu stavite vodu, sirće, šećer, so, ulje i biber i kuvajte na laganoj vatri do ključanja. Kada proključa njom prelijte povrće koje ste naslagali u tegle. Salata je spremna za upotrebu već narednog dana.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
Komentari (0)