KREM SUPA OD PEČURAKA Toliko je dobra da vam jedan tanjir neće biti dovoljan
Ako volite da jedete pečurke ali želite neki laganiji a hranljiv obrok napravite krem supu sa šampinjonima. Dovoljno bogata vitaminima, ukusna i savršena kao predjelo vašeg ručka. Kombinacija začina u njoj daje joj odličan ukus i pikantnost.
Sastojci
300 g svežih šampinjona
1 glavica crnog luka
1 mala šargarepa
1 čaša mleka
1,5 dl pavlake za kuvanje
so
biber
mešavina začina
Priprema
Na malo ulja prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte šampinjone narezane na listiće (2 šampinjona ostaviti). Kada šampinjoni omekšaju, propasirajte ih štapnim mikserom. Vratite na šporet, dodajte sitno seckane dva šampinjona, na sitne kockice seckanu šargarepu, mešavinu začina, so, biber, pa prelijte vodom. Kada šargarepa omekša dodajte mleko i pavlaku, kratko prokuvajte, pa poslužite
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)