KREM SUPA OD PEČURAKA Toliko je dobra da vam jedan tanjir neće biti dovoljan
Ako volite da jedete pečurke ali želite neki laganiji a hranljiv obrok napravite krem supu sa šampinjonima. Dovoljno bogata vitaminima, ukusna i savršena kao predjelo vašeg ručka. Kombinacija začina u njoj daje joj odličan ukus i pikantnost.
Sastojci
300 g svežih šampinjona
1 glavica crnog luka
1 mala šargarepa
1 čaša mleka
1,5 dl pavlake za kuvanje
so
biber
mešavina začina
Priprema
Na malo ulja prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte šampinjone narezane na listiće (2 šampinjona ostaviti). Kada šampinjoni omekšaju, propasirajte ih štapnim mikserom. Vratite na šporet, dodajte sitno seckane dva šampinjona, na sitne kockice seckanu šargarepu, mešavinu začina, so, biber, pa prelijte vodom. Kada šargarepa omekša dodajte mleko i pavlaku, kratko prokuvajte, pa poslužite
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)