PIJANI, ZAPEČENI PASULJ Začinjeno i pikantno, razlikuje se od onog klasičnog

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sličan prebrancu a ipak različit od njega. Dodatni šmek daju mu crno pivo i engleski sos. Ako volite onaj iz kafane ovaj ćete obožavati!

pasulj
Shutterstock/Prebranac

Potrebni sastojci:

500 g skuvanog belog pasulja,
200 g mesnate dimljene slanine,
1 manji crni luk,
2-3 čena belog luka,
1/2 l crnog piva 
2 kašike engleskog sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
2 šargarepe,
1 komad svežeg đumbira (ili jedna kašikica praha od đumbira),
1 kašika senfa,
1 kašika melase ili meda,
1 kašikica mlevene crvene paprike,
1 kašikica gustina,
1 vezica svežeg peršunovog lista,
sveža ili suva ljuta paprika po ukusu,
ulje,
so i biber po ukusu.

U dubljem tiganju ili šerpi koju možete staviti u rernu, na malo ulja, propržite na kockice isečenu slaninu, crni i beli luk, kao i narendani đumbir. Kada slanina pusti masnoću, dodajte i na kockice isečenu šargarepu. Posle 3-4 minuta dodajte i skuvan i oceđen pasulj, posolite i pobiberite. U šolju stavite crvenu papriku, gustin, med, senf, sos, izmešajte sa malo vode i sipajte u šerpu sa pasuljem. Dodajte i pivo, promešajte i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite na istoj temperaturi dok pasulj ne porumeni i sos se zgusne. Pečeni pasulj pospite iseckanim peršunovim listom i crnim lukom.

Komentari (0)

Loading