PIJANI, ZAPEČENI PASULJ Začinjeno i pikantno, razlikuje se od onog klasičnog
Sličan prebrancu a ipak različit od njega. Dodatni šmek daju mu crno pivo i engleski sos. Ako volite onaj iz kafane ovaj ćete obožavati!
Potrebni sastojci:
500 g skuvanog belog pasulja,
200 g mesnate dimljene slanine,
1 manji crni luk,
2-3 čena belog luka,
1/2 l crnog piva
2 kašike engleskog sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
2 šargarepe,
1 komad svežeg đumbira (ili jedna kašikica praha od đumbira),
1 kašika senfa,
1 kašika melase ili meda,
1 kašikica mlevene crvene paprike,
1 kašikica gustina,
1 vezica svežeg peršunovog lista,
sveža ili suva ljuta paprika po ukusu,
ulje,
so i biber po ukusu.
U dubljem tiganju ili šerpi koju možete staviti u rernu, na malo ulja, propržite na kockice isečenu slaninu, crni i beli luk, kao i narendani đumbir. Kada slanina pusti masnoću, dodajte i na kockice isečenu šargarepu. Posle 3-4 minuta dodajte i skuvan i oceđen pasulj, posolite i pobiberite. U šolju stavite crvenu papriku, gustin, med, senf, sos, izmešajte sa malo vode i sipajte u šerpu sa pasuljem. Dodajte i pivo, promešajte i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite na istoj temperaturi dok pasulj ne porumeni i sos se zgusne. Pečeni pasulj pospite iseckanim peršunovim listom i crnim lukom.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)