PIJANI, ZAPEČENI PASULJ Začinjeno i pikantno, razlikuje se od onog klasičnog
Sličan prebrancu a ipak različit od njega. Dodatni šmek daju mu crno pivo i engleski sos. Ako volite onaj iz kafane ovaj ćete obožavati!
Potrebni sastojci:
500 g skuvanog belog pasulja,
200 g mesnate dimljene slanine,
1 manji crni luk,
2-3 čena belog luka,
1/2 l crnog piva
2 kašike engleskog sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
2 šargarepe,
1 komad svežeg đumbira (ili jedna kašikica praha od đumbira),
1 kašika senfa,
1 kašika melase ili meda,
1 kašikica mlevene crvene paprike,
1 kašikica gustina,
1 vezica svežeg peršunovog lista,
sveža ili suva ljuta paprika po ukusu,
ulje,
so i biber po ukusu.
U dubljem tiganju ili šerpi koju možete staviti u rernu, na malo ulja, propržite na kockice isečenu slaninu, crni i beli luk, kao i narendani đumbir. Kada slanina pusti masnoću, dodajte i na kockice isečenu šargarepu. Posle 3-4 minuta dodajte i skuvan i oceđen pasulj, posolite i pobiberite. U šolju stavite crvenu papriku, gustin, med, senf, sos, izmešajte sa malo vode i sipajte u šerpu sa pasuljem. Dodajte i pivo, promešajte i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite na istoj temperaturi dok pasulj ne porumeni i sos se zgusne. Pečeni pasulj pospite iseckanim peršunovim listom i crnim lukom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)