PIJANI, ZAPEČENI PASULJ Začinjeno i pikantno, razlikuje se od onog klasičnog
Sličan prebrancu a ipak različit od njega. Dodatni šmek daju mu crno pivo i engleski sos. Ako volite onaj iz kafane ovaj ćete obožavati!
Potrebni sastojci:
500 g skuvanog belog pasulja,
200 g mesnate dimljene slanine,
1 manji crni luk,
2-3 čena belog luka,
1/2 l crnog piva
2 kašike engleskog sosa od sirćeta, ribe, šećera i začina
2 šargarepe,
1 komad svežeg đumbira (ili jedna kašikica praha od đumbira),
1 kašika senfa,
1 kašika melase ili meda,
1 kašikica mlevene crvene paprike,
1 kašikica gustina,
1 vezica svežeg peršunovog lista,
sveža ili suva ljuta paprika po ukusu,
ulje,
so i biber po ukusu.
U dubljem tiganju ili šerpi koju možete staviti u rernu, na malo ulja, propržite na kockice isečenu slaninu, crni i beli luk, kao i narendani đumbir. Kada slanina pusti masnoću, dodajte i na kockice isečenu šargarepu. Posle 3-4 minuta dodajte i skuvan i oceđen pasulj, posolite i pobiberite. U šolju stavite crvenu papriku, gustin, med, senf, sos, izmešajte sa malo vode i sipajte u šerpu sa pasuljem. Dodajte i pivo, promešajte i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite na istoj temperaturi dok pasulj ne porumeni i sos se zgusne. Pečeni pasulj pospite iseckanim peršunovim listom i crnim lukom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)