SLANA BAJADERA Ne treba vam rerna, a odlično je predjelo za slavu

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Odličan izbor za proslave i važne događaje. Pravi se lako i brzo. Vaši gosti će biti oduševljeni. Svi će vam tražiti recept.

slana bajadera
Printscreen/Youtube

Potrebno je

 

1 pakovanje kora za slanu rozen tortu 

500 g krem sira

400 g pavlake

3 kašike ajvara

150 g majoneza

100 g kiselih krastavaca

 200 g šunke

 200 g kačkavalja

 

Priprema

U posudi pomešajte pavlaku, krem sir i majonez (beli fil). Premažite prvu koru sa belim filom ali nemojte ići do ivica i nemojte previše fila da stavite. Preko fila poređajte šunku. Uzmite drugu koru i premažite je sa filom, pa taj deo okrenite na šunku. Na drugi deo kore koji je suv, stavite još jedan tanak sloj fila. Zatim stavite listiće kačkavalja preko. I treću koru namažite iznutra i taj deo okrenite ka kačkavalju. A suv deo kore premažite tankim slojem belog fila. Preko ponovite red šunke. U manjoj posudi pomešajte tri kašike belog fila sa dve kašike ajvara. I time premažite koru koja je na vrhu i preklopite je sledećom korom. Kisele krastavce izrendajte i malo procedite kroz ruku, pa ih pomešajte sa četiri kašike bele smese. Namažite koru koja je na redu i drugu stavite preko. Premažite koru belim filom i stavite šunku preko. Opet jedan deo kore premažite da poklopite šunku. Bajadere prekrijte providnom folijom i stavite preko nešto teško. Ostavite pola sata da se bajadera stegne. Nakon toga premažite bajaderu belim filom i pospite rendanim kačkavaljem. Na kraju, ukrasite po sopstvenom izboru. Bon appetit !

Komentari (0)

Loading