SLANA BAJADERA Ne treba vam rerna, a odlično je predjelo za slavu
Odličan izbor za proslave i važne događaje. Pravi se lako i brzo. Vaši gosti će biti oduševljeni. Svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
1 pakovanje kora za slanu rozen tortu
500 g krem sira
400 g pavlake
3 kašike ajvara
150 g majoneza
100 g kiselih krastavaca
200 g šunke
200 g kačkavalja
Priprema
U posudi pomešajte pavlaku, krem sir i majonez (beli fil). Premažite prvu koru sa belim filom ali nemojte ići do ivica i nemojte previše fila da stavite. Preko fila poređajte šunku. Uzmite drugu koru i premažite je sa filom, pa taj deo okrenite na šunku. Na drugi deo kore koji je suv, stavite još jedan tanak sloj fila. Zatim stavite listiće kačkavalja preko. I treću koru namažite iznutra i taj deo okrenite ka kačkavalju. A suv deo kore premažite tankim slojem belog fila. Preko ponovite red šunke. U manjoj posudi pomešajte tri kašike belog fila sa dve kašike ajvara. I time premažite koru koja je na vrhu i preklopite je sledećom korom. Kisele krastavce izrendajte i malo procedite kroz ruku, pa ih pomešajte sa četiri kašike bele smese. Namažite koru koja je na redu i drugu stavite preko. Premažite koru belim filom i stavite šunku preko. Opet jedan deo kore premažite da poklopite šunku. Bajadere prekrijte providnom folijom i stavite preko nešto teško. Ostavite pola sata da se bajadera stegne. Nakon toga premažite bajaderu belim filom i pospite rendanim kačkavaljem. Na kraju, ukrasite po sopstvenom izboru. Bon appetit !
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)