PATLIDŽAN ČAMCI Pikantni, slasni i ne goje, osvajaju na prvi zalogaj
Napravite plavi patlidžan na malo drugačiji način. Ovaj način sa povrćem će vas oduševiti. Zbog izgleda čamaca privlače pažnju.
Potrebno je
3 manja plava patlidžana
300 g mlevenog mesa
1 jaje
6 listova kačkavalja
malo ulja
so
začini
sok od paradajza
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta. Izvadite ih iz vode i isperite hladnom vodom.Onda patlidžanima izdubite sredinu i iseckajte je sitno.
Meso propržite na malo ulja. Kad promeni boju, posolite, sipajte malo vode i prodinstajte 5 minuta. Zatim dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i još kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle, malo prohladite i, umešajte u to, ulupano jaje.
Poređajte čamce u pleh, obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil i stavite po kašiku soka od paradajza i preko po list kačkavalja.
U zagrejanoj rerni na 180 stepeni pecite 30 do 40 minuta. Prijatno !
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)