PATLIDŽAN ČAMCI Pikantni, slasni i ne goje, osvajaju na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Napravite plavi patlidžan na malo drugačiji način. Ovaj način sa povrćem će vas oduševiti. Zbog izgleda čamaca privlače pažnju.

patlidžan čamci
Shutterstock

Potrebno je 

3 manja plava patlidžana
300 g mlevenog mesa
1 jaje
6 listova kačkavalja
malo ulja
so
začini
sok od paradajza

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta. Izvadite ih iz vode i isperite hladnom vodom.Onda patlidžanima izdubite sredinu i iseckajte je sitno.
Meso propržite na malo ulja. Kad promeni boju, posolite, sipajte malo vode i prodinstajte  5 minuta. Zatim  dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i još kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle, malo prohladite i, umešajte u to, ulupano jaje.
Poređajte čamce  u pleh, obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil i stavite po kašiku soka od paradajza i preko po list kačkavalja.
U zagrejanoj rerni na 180 stepeni pecite 30 do 40 minuta. Prijatno !

Komentari (0)

Loading