PATLIDŽAN ČAMCI Pikantni, slasni i ne goje, osvajaju na prvi zalogaj
Napravite plavi patlidžan na malo drugačiji način. Ovaj način sa povrćem će vas oduševiti. Zbog izgleda čamaca privlače pažnju.
![patlidžan čamci](/data/images/2022-09-09/36332_plavi-patlidzan_f.jpg?timestamp=1699484400)
Potrebno je
3 manja plava patlidžana
300 g mlevenog mesa
1 jaje
6 listova kačkavalja
malo ulja
so
začini
sok od paradajza
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta. Izvadite ih iz vode i isperite hladnom vodom.Onda patlidžanima izdubite sredinu i iseckajte je sitno.
Meso propržite na malo ulja. Kad promeni boju, posolite, sipajte malo vode i prodinstajte 5 minuta. Zatim dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i još kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle, malo prohladite i, umešajte u to, ulupano jaje.
Poređajte čamce u pleh, obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil i stavite po kašiku soka od paradajza i preko po list kačkavalja.
U zagrejanoj rerni na 180 stepeni pecite 30 do 40 minuta. Prijatno !
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)