PATLIDŽAN ČAMCI Pikantni, slasni i ne goje, osvajaju na prvi zalogaj
Napravite plavi patlidžan na malo drugačiji način. Ovaj način sa povrćem će vas oduševiti. Zbog izgleda čamaca privlače pažnju.
Potrebno je
3 manja plava patlidžana
300 g mlevenog mesa
1 jaje
6 listova kačkavalja
malo ulja
so
začini
sok od paradajza
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta. Izvadite ih iz vode i isperite hladnom vodom.Onda patlidžanima izdubite sredinu i iseckajte je sitno.
Meso propržite na malo ulja. Kad promeni boju, posolite, sipajte malo vode i prodinstajte 5 minuta. Zatim dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i još kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle, malo prohladite i, umešajte u to, ulupano jaje.
Poređajte čamce u pleh, obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil i stavite po kašiku soka od paradajza i preko po list kačkavalja.
U zagrejanoj rerni na 180 stepeni pecite 30 do 40 minuta. Prijatno !
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)