PUNJENA KRILCA Hrskava, sočna i slasna, a osvajaju na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Napravite krilca na malo drugačiji način. Dodajte im šunku, kobasicu, parmezan i vino. Uživajte u ovom aromatičnom spoju različitih ukusa.

punjena krilca
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 krilaca
  • 50 g šunke
  • 50 g kobasice
  • 50 g rendanog parmezana
  • 1 jaje
  • 1 veza peršuna
  • 1 čen belog luka
  • prezle
  • malo belog vina
  • ulje
  • so i biber

Priprema

Sitno naseckajte šunku i kobasicu, pa ih pomešajte s parmezanom, naseckanim peršunom, izgnječenim belim lukom i umućenim jajetom. Posolite i pobiberite, a masu ujednačite dodavanjem prezli i promešajte. Krilca očistite od kostiju, tako što ćete tanak i oštar nož uvući ispod kože krila i odvojiti meso od kostiju, a zatim uz pomoć makazica, pazeći da ne oštetite kožicu, krilca očistiti i od sitnijih kostiju. Očišćena krilca punite pripremljenim nadevom, a zatim ih povežite iglom i koncem. Krilca prelijte belim vinom, pa ih propržite na zagrejanom ulju, dodajuči povremeno po malo supe.

Komentari (0)

Loading