PUNJENA KRILCA Hrskava, sočna i slasna, a osvajaju na prvi zalogaj
Napravite krilca na malo drugačiji način. Dodajte im šunku, kobasicu, parmezan i vino. Uživajte u ovom aromatičnom spoju različitih ukusa.

Potrebno je
- 8 krilaca
- 50 g šunke
- 50 g kobasice
- 50 g rendanog parmezana
- 1 jaje
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
- prezle
- malo belog vina
- ulje
- so i biber
Priprema
Sitno naseckajte šunku i kobasicu, pa ih pomešajte s parmezanom, naseckanim peršunom, izgnječenim belim lukom i umućenim jajetom. Posolite i pobiberite, a masu ujednačite dodavanjem prezli i promešajte. Krilca očistite od kostiju, tako što ćete tanak i oštar nož uvući ispod kože krila i odvojiti meso od kostiju, a zatim uz pomoć makazica, pazeći da ne oštetite kožicu, krilca očistiti i od sitnijih kostiju. Očišćena krilca punite pripremljenim nadevom, a zatim ih povežite iglom i koncem. Krilca prelijte belim vinom, pa ih propržite na zagrejanom ulju, dodajuči povremeno po malo supe.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)