PUNJENA KRILCA Hrskava, sočna i slasna, a osvajaju na prvi zalogaj
Napravite krilca na malo drugačiji način. Dodajte im šunku, kobasicu, parmezan i vino. Uživajte u ovom aromatičnom spoju različitih ukusa.
Potrebno je
- 8 krilaca
- 50 g šunke
- 50 g kobasice
- 50 g rendanog parmezana
- 1 jaje
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
- prezle
- malo belog vina
- ulje
- so i biber
Priprema
Sitno naseckajte šunku i kobasicu, pa ih pomešajte s parmezanom, naseckanim peršunom, izgnječenim belim lukom i umućenim jajetom. Posolite i pobiberite, a masu ujednačite dodavanjem prezli i promešajte. Krilca očistite od kostiju, tako što ćete tanak i oštar nož uvući ispod kože krila i odvojiti meso od kostiju, a zatim uz pomoć makazica, pazeći da ne oštetite kožicu, krilca očistiti i od sitnijih kostiju. Očišćena krilca punite pripremljenim nadevom, a zatim ih povežite iglom i koncem. Krilca prelijte belim vinom, pa ih propržite na zagrejanom ulju, dodajuči povremeno po malo supe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)