BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Hrskav, bogatog nadeva, raj za nepca
Napravite burek sa sirom kod svoje kuće. Pravi se od gotovih kora što mnogo olakšava posao. Bićete oduševljeni koliko je dobar.
Potrebno je
Za burek
- 500 g kora za pitu
Fil
- 300 g sira
- 1 jaje
Za smesu za mazanje kora
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
Priprema bureka sa sirom
Uljem namažite tepsiju, pa stavite dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Smesom ulja i vode poprskajte svaku koru. Još dve kore dodajte ali ih zgužvajte i takođe poprskajte sa smesom voda i ulje. Stavite preko toga malo fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Ceo burek prelijte sa smesom voda i ulje. Pecite 25 minuta na 220 stepeni. Izvadite burek iz tepsije i neka se malo ohladi. Na kraju ga isecite na komade.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)