BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Hrskav, bogatog nadeva, raj za nepca
Napravite burek sa sirom kod svoje kuće. Pravi se od gotovih kora što mnogo olakšava posao. Bićete oduševljeni koliko je dobar.
Potrebno je
Za burek
- 500 g kora za pitu
Fil
- 300 g sira
- 1 jaje
Za smesu za mazanje kora
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
Priprema bureka sa sirom
Uljem namažite tepsiju, pa stavite dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Smesom ulja i vode poprskajte svaku koru. Još dve kore dodajte ali ih zgužvajte i takođe poprskajte sa smesom voda i ulje. Stavite preko toga malo fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Ceo burek prelijte sa smesom voda i ulje. Pecite 25 minuta na 220 stepeni. Izvadite burek iz tepsije i neka se malo ohladi. Na kraju ga isecite na komade.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)