PIHTIJA U OBLIKU PRASETA Delikates dekorativnog oblika i fantastičnog ukusa, izgled ćete dobiti uz pomoć ovoga
Napravite pihtije na drugačiji način. Napravite ih u obliku pečenja (praseta). Oblik pravite uz pomoć flaše. Poslužite ih na slavskoj trpezi gostima, oduševiće se, posebno oni najmlađi.
Potrebno je
- 2,2 kg svinjetine
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 glavica belog luka
- 1/2 stabljike celera
- 2 zrna crvenog bibera
- 1/2 kašičice bibera u prahu
- 1 lovorov list
- so po ukusu
- 50 g želatina
Za dekoraciju:
- šunka
- 6 zelenih maslina
- 1 zelena salata
- 12 komada karanfilića
Priprema
Meso stavite u šerpu i prelijte vodom. Ostavite neka odstoji preko noći. Onda prospete vodu, očistite meso još malo, pa ponovo sipate vodu. Čim proključa prospite vodu i sipajte novu. Kada ponovo krene da ključa dodajte očišćenu šargarepu u komadu, celer i luk. Stavite poklopac i kuvajte na niskoj temepraturi nekih 4-6 sati. Jedan sat pre kraja kuvanja dodajte zrno bibera, biber u prahu i lovor. Skuvano meso sa začinima i povrćem izvadite iz šerpe pa posolite i dodajte mleveni beli luk. Kuvajte na tihoj vatri još 20 minuta. Za to vreme odvojte meso od kožice i napunite flašu. Mast sa supe skinite kašikom, pa na cediljku stavite ubrus i procedite supu. Pomešajte želatin sa čašom dobijene supe i ostavite da nabubri. Otopite na pari, pa dodajte u supu. Zatim promešajte i sipajte u flašu da pokrije meso (skroz do vrha). Protresite flašu i odložite u frižider preko noći. Isecite skalpelom flašu i izvadite pihtiju. Uz pomoć kalupa iseite šunku na kolutove i napravite nos svinji tako što ćete ga pričvrstiti karanfilićem. Uši napravite od parčeta šunke i takođe pričvrstite karanfilićem, a oči pravite od maslina.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)