PIHTIJA U OBLIKU PRASETA Delikates dekorativnog oblika i fantastičnog ukusa, izgled ćete dobiti uz pomoć ovoga
Napravite pihtije na drugačiji način. Napravite ih u obliku pečenja (praseta). Oblik pravite uz pomoć flaše. Poslužite ih na slavskoj trpezi gostima, oduševiće se, posebno oni najmlađi.
Potrebno je
- 2,2 kg svinjetine
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 glavica belog luka
- 1/2 stabljike celera
- 2 zrna crvenog bibera
- 1/2 kašičice bibera u prahu
- 1 lovorov list
- so po ukusu
- 50 g želatina
Za dekoraciju:
- šunka
- 6 zelenih maslina
- 1 zelena salata
- 12 komada karanfilića
Priprema
Meso stavite u šerpu i prelijte vodom. Ostavite neka odstoji preko noći. Onda prospete vodu, očistite meso još malo, pa ponovo sipate vodu. Čim proključa prospite vodu i sipajte novu. Kada ponovo krene da ključa dodajte očišćenu šargarepu u komadu, celer i luk. Stavite poklopac i kuvajte na niskoj temepraturi nekih 4-6 sati. Jedan sat pre kraja kuvanja dodajte zrno bibera, biber u prahu i lovor. Skuvano meso sa začinima i povrćem izvadite iz šerpe pa posolite i dodajte mleveni beli luk. Kuvajte na tihoj vatri još 20 minuta. Za to vreme odvojte meso od kožice i napunite flašu. Mast sa supe skinite kašikom, pa na cediljku stavite ubrus i procedite supu. Pomešajte želatin sa čašom dobijene supe i ostavite da nabubri. Otopite na pari, pa dodajte u supu. Zatim promešajte i sipajte u flašu da pokrije meso (skroz do vrha). Protresite flašu i odložite u frižider preko noći. Isecite skalpelom flašu i izvadite pihtiju. Uz pomoć kalupa iseite šunku na kolutove i napravite nos svinji tako što ćete ga pričvrstiti karanfilićem. Uši napravite od parčeta šunke i takođe pričvrstite karanfilićem, a oči pravite od maslina.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)