PRELIVENI SLATKI HLEB Preukusan je, ovakav još niste probali
Napravite hleb na drugačiji način. Jedite ga kao hleb, užinu ili umesto kolača, svakako je neodoljiv. Mak mu daje posebnu draž.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce
Dodajte prilog po želji i uživajte.

SLATKI HLEB SA MAKOM Sočan i mekan, a ukusan i kada je hladan
Ukusan i drugačiji, pravićete stalno.

BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta
Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
- 3 jaja
- 300 g brašna
- 200 g šećera
- 180 g putera
- 100 ml mleka
- 50 g mlevenog maka
- 100 ml soka od limuna
- 1 prašak za pecivo
ZA PRELIV
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašike soka od limuna
Priprema
Istopite puter i ostavite da se prohladi. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i mak. Mikserom umutite jaja i šećer u penastu smesu. Dodajte suve sastojke i mikserom sjedinite. Dodajte ohlađen puter, mleko i sok od limuna. Mutite mikserom da se sve sjedini. Sipajte u podmazan kalup za hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Čačkalicom proverite da li je sredina suva, tada je kolač pečen. Preliv: Viljuškom mutite šećer u prahu i sok od limuna dok ne dobijete kremastu smesu. Treba da bude ređa da možete da prelijete kolač, pa ako je potrebno dodajte još malo soka od limuna. Prelijte kolač i ostavite da se stegne.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)