JELICINA POSNA MUSAKA OD TIKVICA Po starom maminom receptu

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Napravite posnu musaku od tikvica. Preukusna je a držaće vas dugo sitim. Idealna za ručak za celu porodicu u vreme Velikog Božićnog posta.

musaka od tikvica
Shutterstock

Napomena: Od navedene količine dobije se musaka za 6-7 ljudi.

Potrebno je

  • 400 g brašna
  • 3 velike tikvice
  • 3 šargarepe
  • 3 paprike
  • 3 paradajza
  • 1 praziluk 
  • 1 mali crni luk
  • 3 velika čena belog luka
  • 1 krompir
  • 2 kašike aleve paprike
  • vegeta
  • so, celer,bosiljak i peršun

Priprema

Tikvice oljuštite, isecite na manje komade pa posolite. U drugoj posudi oljuštite i isecite na manje komade, šargarepu, papriku, paradajz, praziluk, crni luk i beli luk, i krompir. Tikvice malo iscedite pa uvaljajte u brašno sa alevom paprikom, pa pržite sa obe strane u tiganju. Zatim ih ređajte u pleh. Onda propržite ostalo povrće, pa dodajte vegetu, so, celer, bosiljak i peršun. Proprženo povrće zajedno sa uljem iz tiganja, dodajte tikvicama u plehu. Sve dobro promešajte. Dodajte malo vode pa preko stavite alu foliju. Pecite musaku oko pola sata na 220 stepeni . Nakon toga, skinite alu foliju pa zapecite još 15 minuta na 200 stepeni. Prijatno !

Komentari (0)

Loading