NAJLEPŠE BOSANSKE MANTIJE Imamo originalan recept
Jelo koje dosta podseća na burek, i može da se napravi na više načina. Meso se lepi za prste, a preliv mu dodajte neodoljiv ukus.

Potrebno je
- 800 g brašna tip 500
- 520 ml mlake vode
- 2 kašike soli
- 1 kg mlevenog mesa
- 60 ml ulja
- 2 glavice crnog luka
- 3/4 kašičice bibera
Za premaz:
- 150 g putera
- 50 ml ulja
- Za preliv:
- 250 ml jogurta
- 3 čena belog luka
- 1/2 kašičice soli
Priprema
U posudu sipajte brašno, jednu kašiku soli, pa polako dodajte 450 ml mlake vode i zamesite testo. Zatim testo prekrijte krpom i ostavite da naraste 30 minuta. Onda pospite malo brašna po testu kako se ne bi lepilo, pa ga premestite na radnu površinu posutu brašnom. Zatim podelite testo na 3 jednaka dela, pa svaki deo umesite rukom u glatke lopte. Prekrijte ih i ostavite oko 15-20 minuta. Tada iseckajte crni luk, pa dodajte kašiku soli, biber, ulje. Smesu pomešajte sa mlevenim mesom, pa u to dodajte 70 ml vode. Okglaijom Razvijte testo (jednu po jednu loptu) da bude što tanje i da zauzima celu površinu stola. Puter otopite sa uljem, pa premažite razvijeno testo. Razvučeno testo podelite po dužini na dva dela, pa rasporedite deo smese sa mesom duž spoljne ivice. Zatim uvijte poput rolata pa isecite na komade od po 3-4cm. Rukama oblikujte mantije, tako da ivice budu zatvorene i da meso ne ispada sa strane. Mantije ređajte u pleh podmazan otopljenim puterom i uljem i premažite. Pecite mantije oko 30-40 minuta u prethodno zagrejanoj na 250 stepeni. Napravite preliv od jogurta, soli i iseckanog belog luka. Na kraju, sipajte preliv preko mantija. Prijatno !

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.

NEODOLJIVE SARMICE OD VINOVE LOZE Po savršenom turskom receptu, za ručak bez mane
Slasni ručak od kog će vam poći voda na usta.
Komentari (0)