POSNI PODVARAK Bolji nego mrsan, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite posni podvarak. Dugo će vas držati sitim, a nije teška priprema.
Potrebno je
- 1 glavica kiselog kupusa
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 veza praziluka
- 2 crvene paprike
- 3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- so
- biber
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
Isperite kupus pod hladnom vodom, možete i da ga potopite u mlaku vodu na nekoliko sati. Onda ga isecite na tanke trake. Propržite na vodi seckani praziluk i beli luk na dok ne postanu staklasti pa dodajte kiseli kupus u lonac i promešajte sa prazilukom i belim lukom. Zatim dodajte šargarepu, krompir, crvenu papriku, lovorov list i suvi biljni začin. Sve sastojke dobro promešajte pa prelijte vodom dovoljno da prekrije povrće. Kuvajte oko 30-40 minuta na srednje jakoj vatri. Posolite i pobiberite po ukusu. Sklonite lonac sa šporeta kada povrće bude meko i bude manje tečnosti.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)