BRUSKETI Hrskavi i slasni, raj za nepca
Napravite bruskete. Odlični su kao doručak, užina ili prilog nekom jelu. Neverovatno hrskavi i ukusni.
Potrebno je
- 250 g mocarela sira
- 200 ml maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 1 baget
- 1 kg paradajza
- 1 glavica crnog (ljubičastog) luka
- veza bosiljka
- so
- biber
- prstohvat šećera
Priprema
Baget iseckajte na kriške na 1 cm debljine. Napravite smesu od 100 ml maslinovog ulja i jednog čena belog luka i njome premažite svaku krišku, pa ih poređajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni i 10 minuta. Hleb treba da je hrskav i da dobije zlatkastu boju. Paradajz i crni luk iseckajte na što je moguće manje kockice i pomešajte. U to dodajte 3 iseckana čena belog luka, preostalo ulje, sitno seckan bosiljak, so, biber i prstohvat šećera. To fino izmešajte i time filujte ispečene kriške bageta.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)