BRUSKETI Hrskavi i slasni, raj za nepca
Napravite bruskete. Odlični su kao doručak, užina ili prilog nekom jelu. Neverovatno hrskavi i ukusni.
Potrebno je
- 250 g mocarela sira
- 200 ml maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 1 baget
- 1 kg paradajza
- 1 glavica crnog (ljubičastog) luka
- veza bosiljka
- so
- biber
- prstohvat šećera
Priprema
Baget iseckajte na kriške na 1 cm debljine. Napravite smesu od 100 ml maslinovog ulja i jednog čena belog luka i njome premažite svaku krišku, pa ih poređajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni i 10 minuta. Hleb treba da je hrskav i da dobije zlatkastu boju. Paradajz i crni luk iseckajte na što je moguće manje kockice i pomešajte. U to dodajte 3 iseckana čena belog luka, preostalo ulje, sitno seckan bosiljak, so, biber i prstohvat šećera. To fino izmešajte i time filujte ispečene kriške bageta.
Možda vas zanima:
HRSKAVI BRUSKETI PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ Uživaćete u svakom zalogaju, a bićete fit
Pevačica Emina Jahović svakom novom pesmom i moćnim vokalom iznova obraduje publiku, koja s njom uglas peva brojne hitove. Poznata po besprekornoj liniji, jednom prilikom je podelila recept za lagano letnje jelo, koje se pravi lako, a savršen je spoj italijanske i zdrave kuhinje. Ovi brusketi su posebno omiljeni Emininim sinovima Jamanu i Javuzu.
STARINSKI KOH Jednostavni kolač koji budi nostalgiju, po receptu za početnike
Sočan i lak za pravljenje, bićete oduševljeni.
BRUSKETI NA DOMAĆI NAČIN Klasik italijanske kuhinje koji pomera granice dobrog ukusa
Hrskavi i slasni, prste da poližete.
NEODOLJIVI BRUSKETI SA PEČURKAMA Hrskavi i slasni, ovako ih prave Italijani
Savršeni za doručak.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)