BRUSKETI Hrskavi i slasni, raj za nepca

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Napravite bruskete. Odlični su kao doručak, užina ili prilog nekom jelu. Neverovatno hrskavi i ukusni.

brusketi
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g mocarela sira
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1 baget
  • 1 kg paradajza
  • 1 glavica crnog (ljubičastog) luka
  • veza bosiljka
  • so
  • biber
  • prstohvat šećera

Priprema

Baget iseckajte na kriške na 1 cm debljine. Napravite smesu od 100 ml maslinovog ulja i jednog čena belog luka i njome premažite svaku krišku, pa ih poređajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni i 10 minuta. Hleb treba da je hrskav i da dobije zlatkastu boju. Paradajz i crni luk iseckajte na što je moguće manje kockice i pomešajte. U to dodajte 3 iseckana čena belog luka, preostalo ulje, sitno seckan bosiljak, so, biber i prstohvat šećera. To fino izmešajte i time filujte ispečene kriške bageta.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading