POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 150 g biljnog sira
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 crvena kisela paprika
- 3-4 kisela krastavca
- 1 paprika
- 100 g zelenih maslina
- 100 ml kisele vode
Priprema
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, u činiji, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite, pa sipajte i rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Zatim sve dobro promešajte, pa prespite u pleh podmazan margarinom. Pecite pitu oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Komentari (0)