POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima.

carska pita
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g biljnog sira
  • 100 ml ulja 
  • 100 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 crvena kisela paprika
  • 3-4 kisela krastavca 
  • 1 paprika 
  • 100 g zelenih maslina
  • 100 ml kisele vode
  •  

Priprema

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, u činiji, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite, pa sipajte i rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Zatim sve dobro promešajte, pa prespite u pleh podmazan margarinom. Pecite pitu oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading