POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima.

carska pita
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g biljnog sira
  • 100 ml ulja 
  • 100 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 crvena kisela paprika
  • 3-4 kisela krastavca 
  • 1 paprika 
  • 100 g zelenih maslina
  • 100 ml kisele vode
  •  

Priprema

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, u činiji, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite, pa sipajte i rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Zatim sve dobro promešajte, pa prespite u pleh podmazan margarinom. Pecite pitu oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading