BATACI SA SLANINOM ZA PRAVE GURMANE Slasni i začinjeni, meso se lepi za prste

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ovaj obrok voleće pravi gurmani. Čini ga spoj različitih vrsta mesa, puno začina i jakih ukusa. Ako često pravite ljutkasta i pikantnija jela, batake sa slaninom ćete obožavati.

bataci sa slaninom
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 pilećih bataka ( s kostima i kožom)
  • kašičica maslinovog ulja
  • 4 kriške slanine
  • glavica luka
  • 2 celera
  • zelena paprika
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašičice majčine dušice
  • kašika brašna
  • 0,5 l piva
  • konzerva mesnatog paradajza ili tri veća paradajza
  • šolja pilećeg bujona
  • 2 kašike ljutoga kečapa

Priprema

Premažite batake solju i biberom, a zatim zagrejte kašiku ulja na srednjoj temperaturi i zapecite piletinu s obe strane. Izvadite na tanjir. Na ulje dodajte naseckanu slaninu, pa zapecite dok ne dobije boju. Dodajte luk, celer, biber, beli luk i majčinu dušicu i dinstajte sve dok ne omekša, oko deset minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, mešajte minut, pa ulijte pivo i pustite da prestane da peni. Dodajte paradajz, pa ljuti kečap. Kad se sos malo zgusne, vratite piletinu u posudu i krčkajte dok se potpuno ne skuva.

Komentari (0)

Loading