BATACI SA SLANINOM ZA PRAVE GURMANE Slasni i začinjeni, meso se lepi za prste
Ovaj obrok voleće pravi gurmani. Čini ga spoj različitih vrsta mesa, puno začina i jakih ukusa. Ako često pravite ljutkasta i pikantnija jela, batake sa slaninom ćete obožavati.
Potrebno je
- 8 pilećih bataka ( s kostima i kožom)
- kašičica maslinovog ulja
- 4 kriške slanine
- glavica luka
- 2 celera
- zelena paprika
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašičice majčine dušice
- kašika brašna
- 0,5 l piva
- konzerva mesnatog paradajza ili tri veća paradajza
- šolja pilećeg bujona
- 2 kašike ljutoga kečapa
Priprema
Premažite batake solju i biberom, a zatim zagrejte kašiku ulja na srednjoj temperaturi i zapecite piletinu s obe strane. Izvadite na tanjir. Na ulje dodajte naseckanu slaninu, pa zapecite dok ne dobije boju. Dodajte luk, celer, biber, beli luk i majčinu dušicu i dinstajte sve dok ne omekša, oko deset minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, mešajte minut, pa ulijte pivo i pustite da prestane da peni. Dodajte paradajz, pa ljuti kečap. Kad se sos malo zgusne, vratite piletinu u posudu i krčkajte dok se potpuno ne skuva.
PASTIRSKA PITA SA KARFIOLOM RAJ ZA NEPCA Zbog mirisa i ukusa i komšije dolaze nepozvane
Kremasta i zasitna, a zdravija od one klasične.
POSNA SARMA KRALJICA ZIMSKE TRPEZE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Nećete ni da primetite da nedostaje meso.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
BRZE JOGIRT LEPINJE IZ RERNE Savršeno idu uz ajvar ili džem, a mekane i hrskave
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)