RIBLJE PLJESKAVICE Posne i drugačije, svi će vam tražiti recept
Ako postite i premišljate se šta da napravite za ručak, imamo rešenje za vas. Napravite riblje pljeskavice, ne goje, zdrave su a neodoljive. Dodajte im neki prilog, i uživajte u ručku.
Potrebno je
- 1 kg oslića
- 1 veza zelena
- 2 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika vegete
- aleva paprika po ukusu
- biber po ukusu
- brašno po potrebi
- ulje za prženje
Priprema
Očistite zelen i oljuštite krompir, pa ih kuvajte u slanoj vodi. Kada omekšaju, dodajte im očešćenu ribu i nastavite da kuvate, dok ne omekša. Onda ocedite vodu, pa odvojite meso od kostiju, pa ga sa krompirom i zeleni sameljite. Smesi dodajte crni luk i biber, vegetu, alevu papriku i so. Zatim sve dobro sjedinite, pa rukom napravite oblik pljeskavica. Onda pljeskaivce uvaljajte u brašno. Pržite riblje pljeskavice na vrelom ulju, dok ne porumene, sa obe strane. Služite ih uz neki umak, prilog ili jelo po izboru. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)