KROMPIR PAPRIKAŠ Recept koji su domaćice u Srbiji najviše pretraživale na mrežama prethodne nedelje

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo idealno za ove hladne, decembarske dane. Pikantan i jak ručak, obogaćen svinjskim mesom, zagrejaće vam dušu i telo.

krompir paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g svinjskog mesa
  • 2 crna luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • 4-5 zrna bibera
  • 100 ml paradajz sosa
  • 300 ml vode
  • 1 sveža paprika
  • 4-5 srednjih krompira

Priprema

Crni luk oljuštite pa isecite na rebarca i propržite na malo ulja. Onda mu dodajte meso isečeno na kockice i mleveni beli luk. Dolijte vodu kad se proprži, promešajte, pa začinite po želji. Zatim dodajte krompir isečen na kocke i sipajte paradajz sos. Onda promešajte, dodajte biber i lovorov list. Stavite poklopac pa kuvajte dok ne omekša. Dodajte i papriku dvadesetak minuta pred kraj kuvanja.

Komentari (0)

Loading