KROMPIR PAPRIKAŠ Recept koji su domaćice u Srbiji najviše pretraživale na mrežama prethodne nedelje
Konkretno jelo idealno za ove hladne, decembarske dane. Pikantan i jak ručak, obogaćen svinjskim mesom, zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 400 g svinjskog mesa
- 2 crna luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 4-5 zrna bibera
- 100 ml paradajz sosa
- 300 ml vode
- 1 sveža paprika
- 4-5 srednjih krompira
Priprema
Crni luk oljuštite pa isecite na rebarca i propržite na malo ulja. Onda mu dodajte meso isečeno na kockice i mleveni beli luk. Dolijte vodu kad se proprži, promešajte, pa začinite po želji. Zatim dodajte krompir isečen na kocke i sipajte paradajz sos. Onda promešajte, dodajte biber i lovorov list. Stavite poklopac pa kuvajte dok ne omekša. Dodajte i papriku dvadesetak minuta pred kraj kuvanja.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)