KROMPIR PAPRIKAŠ Recept koji su domaćice u Srbiji najviše pretraživale na mrežama prethodne nedelje
Konkretno jelo idealno za ove hladne, decembarske dane. Pikantan i jak ručak, obogaćen svinjskim mesom, zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 400 g svinjskog mesa
- 2 crna luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 4-5 zrna bibera
- 100 ml paradajz sosa
- 300 ml vode
- 1 sveža paprika
- 4-5 srednjih krompira
Priprema
Crni luk oljuštite pa isecite na rebarca i propržite na malo ulja. Onda mu dodajte meso isečeno na kockice i mleveni beli luk. Dolijte vodu kad se proprži, promešajte, pa začinite po želji. Zatim dodajte krompir isečen na kocke i sipajte paradajz sos. Onda promešajte, dodajte biber i lovorov list. Stavite poklopac pa kuvajte dok ne omekša. Dodajte i papriku dvadesetak minuta pred kraj kuvanja.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)